Actueel

De 5 best gelezen artikelen van de maand februari

11:06

A U.S. Coast Guard aircrew aboard am HC-130 Hercules airplane from Air Station Elizabeth City, North Carolina, airdrops one weeks worth of food to the disabled cargo ship, Alta, approximately 1380 miles southeast of Bermuda, Oct. 2, 2018. The Alta became disabled while in transit from Greece to Haiti...(U.S. Coast Guard photo by Air Station Elizabeth City)

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand februari op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje!

1. ‘Spookschip’ spoelt na 1,5 jaar aan in Ierland (+video)
20.-2-2020

Het 77 meter lange ‘spookschip’ Alta is aangespoeld op de Ierse kust. Vermoedelijk is storm Dennis hiervoor de reden. Het vrachtschip, zonder opvarenden aan boord, werd door een hardloper op de rotsen bij het vissersdorp Ballycotton gespot. Het hoofd van de Royal National Lifeboat Institution (RNLI) van Ballycotton vertelde aan de Ierse krant Examinator dat hij “nog nooit zoiets verlaten had gezien”.
Klik hier om het hele artikel te lezen

2. Video: missers (of beter gezegd voltreffers) tijdens het zeilen
02-02-2020

Bepaalde beslissingen die we op moment suprême aan boord nemen, zouden we achteraf gezien misschien niet hebben genomen. Dit is waarschijnlijk wel de gedachte van sommige zeilers die je in de onderstaande video ziet. Cyprus Sailing Tv plaatste een aantal missers, waarbij onder andere diverse masten afbreken, achter elkaar. Alhoewel in sommige gevallen deze ‘missers’ beter ‘voltreffers’ genoemd kunnen worden…
Klik hier om het hele artikel te lezen

3. Hebben we dit weekend dubbele landvasten en spanbanden nodig?
05-02-2020

De weermannen en -vrouwen kregen gelijk. Zij voorspelden dat vanaf zondag 9 februari het weer zou omslaan en ze hebben gelijk gekregen. We zouden zowel aan de kust als landinwaarts met windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur te maken krijgen. Voor de zekerheid kon je dus het beste even een kijkje nemen of je boot stormproof vastligt of veilig op de kant stond.
Klik hier om het hele artikel te lezen

4. Zien: 6 stormvideo’s waar je best bang van wordt
22-02-2020

In Nederland waaide het hard. Onlangs hebben we ook te maken gekregen met heftig weer door de stormen Ciara en Dennis. Toch, als je de video’s in het artikel bekijkt, kan het nog heel veel erger. Wij zouden niet graag aan boord zitten bij één van de tien schepen die je in de eerste video ziet. Het tweede filmpje hieronder is opgenomen in Nederland op 18 januari 2018. Toen waaide het hier pas hard. De monsterstorm waar Hong Kong in 2017 te maken meekreeg, maakt ook indruk op ons (maar dat geldt eigenlijk voor alle zes de video’s)…
Klik hier om het hele artikel te lezen

5. Vertrekkersblog Yndeleau: 10 vertrekkersinzichten
03-02-2020

Hoe zet je een goede bulletalie, hoe verdeel je de nachtwachten, hoe vermaak je jezelf tijdens de wacht, wat kun je het beste koken terwijl de boot flink tekeer gaat? Dat zijn dingen die ik (Suzanne Legtenberg) allemaal (verder) heb geleerd gedurende onze eerste 2,5 maand op reis. Dit ga ik allemaal niet met jullie delen, want veel van jullie hebben meer zeilervaring dan ik (alhoewel mijn mijl-count wel aardig oploopt inmiddels!).
Klik hier om het hele artikel te lezen

Zie ook: De 5 best gelezen artikelen van de maand januari

Omslagfoto: U.S. Coast Guard photo by Air Station Elizabeth City / Public domain

Tags: , , Last modified: 1 maart 2020
Sluiten