Actueel

24 uur zeilen voor het goede doel

11:10

Door heel nare omstandigheden kon de bemanning van de Malle Piet afgelopen augustus niet deelnemen aan de Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace. Tóch bleef het knagen en kregen de drie mannen het idee om alsnog een alternatieve 24 Uurs te varen. Op 19 oktober zeilen Paul, Alwin en Jan een andere tocht mét een mooie missie: geld inzamelen voor het goede doel op basis van elke gevaren mijl.

(c) Malle Piet

De voorbereidingen waren in volle gang, alle rakkenscenario’s waren bekeken en de vaarroutes werden uitgestippeld. Toen sloeg het noodlot toe: alle drie de crewleden krijgen het onheilspellende bericht dat naasten door kanker zijn getroffen. De tocht voor de Malle Piet werd afgeblazen. Alle aandacht ging uit naar de zieke familieleden.

Maar de 24 Uurs liet de mannen niet los en ze besloten een alternatieve variant van de tocht te gaan varen. Een datum, 19 oktober, werd geprikt en de voorbereidingen werden weer opgepakt. Alleen het doel ontbrak nog. Het moest iets anders zijn dan alleen een gezellig nachtje zeilen.

Twee goede doelen

Ingegeven door wat Maarten van der Weijden met de Elfsteden zwemtocht deed om kankeronderzoek te steunen en waar Stichting Vaarkracht staat om patiënten een mooie dag te geven, werd het doel bepaald: geld inzamelen voor deze twee stichtingen.

De ’24 Uurs Challenge’ was bedacht voor wat vrienden en familie die het verhaal van de drie mannen kenden. Hierdoor kon de bemanning van de Malle Piet niet voorzien dat er vier weken later een complete sponsoractie op touw is gezet voor beide stichtingen. De bedoeling was om een paar honderd euro bij elkaar te schrapen, maar inmiddels is de missie van Paul, Alwin en Jan veel groter geworden. Bedrijven trekken de portemonnee, vier jachthavens nemen eigen initiatieven om de actie te steunen, twee reddingsmaatschappijen verlenen hun support en de Kustzeilers helpen mee!

(c) Malle Piet

Elk afgelegde mijl levert geld op

De Malle Piet gaat onder startnummer ‘816‘ geheel volgens de spelregels en in de traditie van de 24 Uurs op 19 oktober om 19.00 uur van start. Vervolgens zeilen zij 24 uur achtereen om een zo groot mogelijke afstand te varen waarbij elke mijl geld oplevert voor beide stichtingen.

Sponsor mee!

De crew van de Malle Piet zoekt sponsoren die bijdragen voor minimaal € 0,05 cent per gevaren mijl om deze twee doelen te steunen. Paul, Alwin en Jan zijn van plan om minimaal 150 mijl te zeilen.

De Malle Piet ontvangt zelf géén geld van de sponsoren. Iemand die doneert, maakt het geld zelf over naar één van de twee doelen onder vermelding van ’24 Uurs Malle Piet’.

Andere zeilers in strijd tegen kanker: Mark Slats

Ook Mark Slats maakt zich sterk in de strijd tegen kanker met zijn project ‘Sail4Cancer’. Op dit moment vaart Slats op de tweede plaats in de Golden Globe Race, een solozeilwedstrijd rond de wereld, non-stop en met technologie uit de jaren ’60. Slats’ moeder lijdt aan kanker en hij zamelt geld in voor onderzoek. Eerder roeide hij al in recordtempo over de Atlantische Oceaan onder de noemer ‘Row4Cancer’, hij haalde daarmee meer dan 44 duizend euro op.

Omdat opgeven geen optie is

 

 

Omslagfoto: Malle Piet

Tags: Last modified: 12 oktober 2018
Sluiten