Actueel

‘19,8 knopen bootsnelheid in het pikkedonker’

07:11

Sevenstar Round Britain & Ireland Race 2018 August 12 start off Cowes Isle of Wight. Junique Raymarine Sailing Team J/122 Chris Revelman & Pascal Bakker (2H)

Op het moment van schrijven is het nog 100 mijl naar St. Kilda. Nu heb ik even tijd om te schrijven, maar versturen gaat waarschijnlijk pas bij de Shetlands.

Pittige omstandigheden

Junique is minder geschikt om te reachen. We zijn dus blij dat we het spul (boten die op die koersen planeren red.) enigszins kunnen bijhouden. Er komen nog kansen genoeg zullen we maar zeggen. We eten en slapen goed en rusten extra uit. De omstandigheden zijn pittig. Veel water over dek en harde windvlagen. Maar ja, het is dan ook onstabiel weer 😉.

We hebben bedacht dat we de komende harde wind met een derde rif en de fok op de boom gaan proberen door te komen. Morgen in de loop van de middag gaat volgens de verwachting de wind toenemen. Overdag zagen we meerdere regenbogen. Fantastisch om te zien. Als je er naar kijkt met die grote golven eronder wordt je er zelf even stil van. Zo’n moment komt echt bij je binnen. Een emotie is lastig op te schrijven, maar misschien begrijpen jullie het wel. Ik heb er een foto van gemaakt. Ook van ons hamburgertje speciaal overigens.

(c) Junique Raymarine Sailing Team

30+ knopen

Nu is het vrijdagnacht. Nog 100 mijl naar de Shetlands. De wind in buien is 30 knopen plus. Daartussen rustiger. Record op stuurautomaat, met uitgeboomde 80 procent fok en drie reven in het grootzeil, 18 knopen 😅! Het is wild, soms op het randje en best beetje eng om in het pikkedonker zo hard van de golven te surfen. Gemiddelde ligt rond de 10 mijl per uur.

Overigens vandaag heel de dag met twee reven en de kleine gennaker gevaren. Afwisselend zelf gestuurd  om elke golf te kunnen surfen. Game On (een Sun  Fast 3600) zat daarnet voor ons hetzelfde te doen. Wij hebben na een dag knokken 2 mijl op ze goedgemaakt. Niet slecht tegen een breedkonter. Nieuw snelheidsrecord Junique 18,9! Gaaf om zo close in competitie te zitten! Slopend dat wel. Nu kunnen we om de beurt weer wat slaap inhalen. Gelukkig is de 40 plus uit de voorspelling; 35 is hier ook meer dan zat.

Groeten vanaf Junique, 

Chris en Pascal

Volgen

Chris Revelman en Pascal Bakker zeilen de Sevenstar Round Britain and Ireland Race 2018. Je kunt ze via de tracker volgen. Meer berichten van hen lees je op zeilen.nl.

Omslagfoto: Rick Tomlinson/RORC

Tags: , Last modified: 20 augustus 2018
Sluiten