Wedstrijden

Zonovergoten Ronde om Noord-Holland in het vooruitzicht

De bries zorgt voor verkoeling en aardige zeilcondities

08:30

De YSY Ronde om Noord-Holland staat weer voor de deur! Op vrijdag 16 juni klinkt het startschot van de 27ste editie van de non-stop zeilwedstrijd. De deelnemers beginnen in Lelystad om vervolgens van Enkhuizen naar Kornwerd te varen en zaterdag te eindigen in IJmuiden. De koperen ploert zal zich goed laten zien en er zal een fijne bries staan.

De Ronde om Noord-Holland is een toertocht met wedstrijdelementen (of andersom) die jaarlijks gezeild wordt over Markermeer, IJsselmeer, Westelijke Wadden en Noordzee. Het evenement wordt georganiseerd door de Stichting YSY Ronde om Noord-Holland in nauwe samenwerking met de zeilvereniging YSY te IJmuiden en met steun van sponsoren. Zeilen is partner van dit evenement.
Het begon in 1996 als een clubevent van de jonge vereniging de YSY. In de loop der jaren is deze wedstrijd uitgegroeid tot een landelijk zeilevenement met zelfs internationale deelnemers.

83 deelnemers

Op de eigen website valt te lezen dat er 83 deelnemers staan ingeschreven. Voor de wedstrijdzeilers werkt de organisatie met de ORC-klasse voor zowel volbemand als de twohanded klasse. Heeft je boot geen meetbrief of heb je weinig wedstrijdervaring? Dan is er de SW-klasse (toerklasse). Bij de Ronde komen zowel wedstrijd- en toerzeilers bij elkaar en dat is hartstikke leuk.

Weekend weerbericht

Tijdens het evenement is er volop zomerweer! In het Weekend Weerbericht staat het volgende: “Opnieuw treffen we in de weerkaarten weinig schokkende ontwikkelingen rond onze omgeving aan. Het ene hoog is nog maar amper buiten de randen van de weerkaart verdwenen of de volgende dient zich alweer aan. Niets nieuws onder de alom aanwezige zon, die de temperatuur vrijwel dagelijkse naar tropische waardes stuwt. Gelukkig zorgt de wind daarbij, naast wat verkoeling, ook voor aardige zeilcondities.”


Wedstrijdzeilen is een sport vol uitdaging en spanning. De Zeilen wedstrijdgids is handig voor zowel ervaren als beginnende zeilers. Van start tot finish, deze wedstrijdgids maakt je wegwijs in de wereld van het wedstrijdzeilen.


Ga jij de Ronde om Noord-Holland onder deze heerlijke omstandigheden zeilen?

Bekijk hieronder hoe de Ronde om Noord-Holland er vanuit de lucht uitziet:

 

Tags: Last modified: 22 juni 2023
Sluiten