The Ocean Race

Simeon Tienpont wint zaak in Volvo-soap

17:32

Konrad Frost/Volvo Ocean Race

Updates volgen zo spoedig mogelijk!

Update (13.00u, 22 oktober):

Opvallend is het dat AkzoNobel António Fontes aan boord neemt. Fontes werd eind september opgenomen in het team uit Hong Kong, genaamd Sun Hung Kai/Scallywag. Tegelijkertijd werd Annemieke Bes toegevoegd. Fontes zat niet in de vaste selectie van het team. Vermoedelijk waren er te weinig reserve bemanningsleden waar Simeon Tienpont uit kon kiezen om zijn team weer aan te vullen. Fontes stond in Alicante klaar om in te vallen en zal nu dus niet aan boord van zijn eigen team varen, maar is ‘uitgeleend’ aan Team AkzoNobel.

Update (12.00u, 22 oktober):

Simeon voor de start van de eerste etappe. (c) Peter Rusch / VOR

Team AkzoNobel is van start gegaan zonder de recent aangewezen schipper Brad Jackson. Simeon Tienpont heeft het roer weer overgenomen en heeft inmiddels losgegooid in Alicante. Het Nederlandse team heeft dus weer een Nederlander aan boord! Tienpont: “Het is goed om weer terug te zijn. Ik heb een wat turbulente week achter de rug, maar ik focus mij nu op de race.”

Opstelling:

De opstelling voor de eerste etappe is wat anders dan verwacht. De onrust van de afgelopen week heeft gaten geslagen. Brad Jackson, Jules Salter, Joca Signorini en de pas aangekondigde Rome Kirby staan niet in de selectie.

TEAM AKZONOBEL:
Simeon Tienpont
(NED) – Schipper
– Brad Farrand (NZL)
– Antonio Fontes (POR)
– Martine Grael (BRA)
– Luke Molloy (AUS)
– Ross Monson (GBR)
– Emily Nagel (GBR/BER)
– Nicolai Sehested (DEN)

Start kijken:

Eerder schreven we over hoe je de start van de eerste etappe het beste kunt kijken. Lees er HIER meer over


De arbitragezaak die Simeon Tienpont aan heeft gespannen tegen AkzoNobel is beslist in het voordeel van Tienpont. Het Nederlands Arbitrage Instituut gaf hem gelijk. Verdere details zijn nog niet bekend.

Start Etappe 1

Aankomende zondag start de eerste etappe van de Volvo Ocean Race, van Alicante naar Lissabon. Of Tienpont dankzij deze uitspraak als schipper aan de start verschijnt zal moeten blijken. Op dit moment vaart het team rond zonder Nederlanders, terwijl het een Nederlandse campagne is met een Nederlandse hoofdsponsor.

Simeon Tienpont naast Brad Jackson (c) Thierry Martinez / Team AkzoNobel

Afgelopen week werd bekend gemaakt dat Brad Jackson de nieuwe schipper is geworden van het team. Wat dit betekent voor Jackson en of hij weer terug zal gaan naar zijn eerdere rol als wachtleider en performance manager zal moeten blijken. Ook recent aangenomen Rome Kirby moet misschien wijken als Tienpont terugkeert naar het team.

Evaluatie

Joost Ruempol van AkzoNobel geeft aan dat de situatie op dit moment geëvalueerd wordt. “Samen met Simeon Tienpont werken we hieraan,” aldus Ruempol.

Indien er nieuwe informatie bekend wordt gemaakt, dan zullen wij dit in dit bericht laten weten. Stay tuned!

Omslagfoto: Konrad Frost/Volvo Ocean Race

Tags: , Last modified: 20 mei 2021
Sluiten