The Ocean Race

Teleurstelling scherpt Team Brunel

14:40

Team Brunel kijkt met vertrouwen uit naar het vervolg van de Volvo Ocean Race. Ondanks de  teleurstelling over de vijfde plaats in de derde etappe, is het team zeer gemotiveerd voor de komende etappes. Teamcoach Anje-Marijcke van Boxtel van Schouten Global geeft aan dat het team over veel veerkracht beschikt en zich  volledig richt op de komende etappes.

Team Brunel in Sanya, ChinaOndanks de teleurstellende afloop was volgens Bekking de sfeer goed aan boord. “We zijn allemaal nog heel en de boot ligt in een goede staat aan de steiger. Je wint wat en je verliest wat. En helaas hebben we deze keer verloren.”

Resultaat op lange termijn

Anje-Marijcke van Boxtel, directeur coaching bij Schouten Global en coach van Team Brunel: “Natuurlijk is er  teleurstelling over het resultaat, maar de race kent nog zes etappes en duurt nog bijna zes maanden. Kijk naar de overwinning in Abu Dhabi. Hoe vreemd het mag klinken, de bemanning was er niet super uitbundig, omdat zij zich goed realiseerden dat het ‘slechts’ een etappe overwinning was. Het team zet de korte termijn glorie in perspectief en ziet het lange termijn resultaat, met als inzet de overwinning, als ultieme uitdaging.”

Van Boxtel geeft aan dat zij bij de coachingsessies vooral naar het groter geheel kijkt:  “De sessies zijn niet anders dan andere keren. Een positieve en confronterende insteek is essentieel in de aanpak van Schouten Global. We analyseren wat goed en verkeerd ging  en hoe we er met elkaar van kunnen leren. Dat betekent dus geen vingerwijzen of verwijten maken naar elkaar, maar  open en eerlijk naar verbetering zoeken. De voorbereiding voor de vierde etappe is alweer in volle gang. Ik zie dat het team veerkrachtig is en positief kijkt naar de toekomst.”

 

 

 

Tags: Last modified: 5 mei 2021
Sluiten