The Ocean Race

Nederlandse boot in Volvo Ocean Race

10:12

IMG_4785

Sailing Holland zal komende dinsdag officieel bekendmaken dat het zal gaan deelnemen aan de Volvo Ocean Race 2014-15. De Nederlandse boot zal worden gestuurd door Bouwe Bekking, die al zes keer eerder meedeed. De naam Brunel wordt als hoofdsponsor genoemd.

De afgelopen maanden is achter de schermen door een team rondom Bouwe Bekking hard gewerkt om de financiering rond te krijgen. De naam van Brunel deed al langer de ronde. “We kunnen pas iets zeggen als de handtekeningen daadwerkelijk gezet zijn”, liet een woordvoerster van Sailing Holland kort geleden nog aan Zeilen weten.

Simeon Tienpont

Afgelopen dinsdag tijdens de uitreiking van de Conny van Rietschoten Trofee hield teamleider Gideon Messink opnieuw de kaken stevig op elkaar op de vraag of er al nieuws te melden was. Maar de glimlach op zijn gezicht sprak boekdelen. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst sprak Messink, die walcaptain wordt, uitgebreid met Simeon Tienpont die na het winnen van de America’s Cup met Team Oracle heel graag weer een Volvo Ocean Race wil zeilen. Tienpont en Messink

Tweede boot

Van Gerd-Jan Poortman is inmiddels zeker dat hij zal meevaren aan boord van de eerste Nederlandse boot. De kans dat er een tweede Nederlandse boot aan de start verschijnt is nog steeds aanwezig. Roy Heiner is met zijn team bezig een campagne op te tuigen en heeft al een toezegging van een sponsor van 8 miljoen euro. Heiner heeft 12 tot 14 miljoen euro nodig.
Sailing Holland houdt dinsdagmorgen een persconferentie in Amsterdam – toevallig of niet – in een hotel tegenover het hoofdkantoor van Brunel International. Het bedrijf sponsorde al eerder Volvo Ocean Race campagnes.

Foto Eric van Staten

Tags: , Last modified: 21 mei 2021
Sluiten