The Ocean Race

Annemieke Bes valt uit vrouwenboot SCA

16:53

Annemieke Bes heeft zich niet weten te selecteren voor de vrouwenboot van Team SCA dat zal deelnemen aan de Volvo Ocean Race. De zeilster trainde sinds vorig jaar mee met SCA vanaf de trainingsbasis op Lanzarote.

besSelectie bekend

SCA heeft zojuist bekend gemaakt dat Dee Caffari (GBR), Sara Hastreiter (USA) en Elodie-Jane Mettraux (SUI) tot de vaste crew van de vrouwenboot zullen gaan behoren. De drie zeilsters maken het team, naast de al eerder geselecteerde zeilster, waaronder Carolijn Brouwer compleet.

Bes is onder andere verslagen door zwaargewicht Cafari, eerder deelneemster aan de Vendée Globe, de Global Challenge, en de Barcelona World Race. Cafari is ook de enige vrouw ter wereld die in twee richtingen solo rond de wereld is gezeild (oost-west en west oost), en de enige vrouw die drie maal solo rond is geweest.

Tijdelijk contract

De eerder bekendgemaakte crew waaronder Carlijn Brouwer (NED)

Annemieke, winnares van olympisch zilver tijdens de Spelen in 2008, zal tot 1 april bij het team betrokken blijven. Tot dan loopt haar tijdelijk contract.
Bes is op dit moment aan het trainen, zit vermoedelijk op het water en is niet bereikbaar. Zodra ze terug is aan de wal, hopen we haar te spreken.

Tags: , , Last modified: 23 april 2021
Sluiten