The Ocean Race

Alle zeilen bij voor Team Brunel

15:38

Team Brunel zit aan het einde van de tweede etappe van de Volvo Ocean Race en vaart aan kop. Het Nederlandse team mag nog niet te vroeg juichen want het Chinese team loopt op ze in. Op moment van schrijven bedraagt de afstand tussen de koploper en de nummer twee slechts 2,6 mijl. In achtervolging van de twee is Team Abu Dhabi, dat 8 mijl achter de koploper vaart.

Onboard Team Brunel

Weinig wind

De kopgroep vaart in de Golf van Oman, waar slechts een lichte draaiende bries staat door de omliggende bergen. Afgelopen nacht hebben de zeilers te maken gehad met windgaten waar ze slechts met 0,8 knopen vooruit kwamen. Overdag is er iets meer wind, maar elk vlaagje telt en het is een afmattende en spannende tijd voor de navigators en de rest van de bemanning.

Waar Team Brunel en Dongfeng Racing Team dicht bij elkaar vechten om elke mijl, kiest Abu Dhabi Ocean Racing voor een positie meer bij de kust. Het geheime wapen aan boord van Abu Dhabi is de lokale zeiler Adil Khalid, die bekend is met de plaatselijke condities. Of het geheime wapen voor Abu Dhabi genoeg is voor de winst moet in de komende 48 uur blijken. De Volvo Ocean Race verwacht dat de kopgroep tussen vrijdag 22.00 uur UTC en zaterdag 06.00 uur UTC  de finishlijn zal passeren.

Tags: Last modified: 5 mei 2021
Sluiten