Wedstrijden

Schrijf je in voor het Deltaweekend

Noteer vrijdag 28 t/m zondag 30 juni in je agenda

15:15

Zin om wedstrijden te zeilen in de Zeeuwse Delta? Schrijf je dan snel in voor de 52e editie van het Deltaweekend, die wordt gehouden van vrijdag 28 t/m zondag 30 juni. Des te meer deelnemers, des te meer spanning op het water!

Het Deltaweekend wordt dit jaar vanuit de haven in Zierikzee gevaren. De voorbereidingen zijn in volle gang: de draaiboeken zijn bijgewerkt en worden voortvarend ingevuld, vergunningaanvragen, logistieke ondersteuning, kraanfaciliteiten, catering en vertier op de wal. Alles wordt uit de kast gehaald om het evenement voor deelnemers en sponsoren een groot succes te maken.

Racen in verschillende klassen

Aan het grootschalige meerdaags zeilevenement in de Zeeuwse deltawateren, wordt deelgenomen in de officiële wedstrijdklassen ORC en IRC, de Rond- en Platbodem klassen B&C en diverse eenheidsklassen. Voor zeilers die niet over een meetbrief beschikken of niet in de wedstrijdklassen kunnen of willen meedoen (bijvoorbeeld door een tekort aan bemanning), heeft het Deltaweekend een aparte Cruiser Cup Klasse ingesteld. Daarin wordt de handicap vastgesteld op basis van SW-rating of de in België populaire CR-rating.
Klik hier om het vaarschema te bekijken. Vorig jaar was de editie zonovergoten met gematigde wind en een uitstekende sfeer.

Er is inmiddels al een aantal zeilers dat zich heeft aangemeld. Dat is slim, want de early birds krijgen voor de Deltaweekend-wedstrijden een gereduceerd tarief. Inschrijven doe je door hier te klikken.

Veronicarace is terug

De Veronicarace is ook terug van weg geweest! Deze wedstrijd was vanaf 2016 van de zeilkalender verdwenen. Door de samenwerking tussen stichting Deltaweek en de stichting Breskens Sailing verschijnt de Veronicarace nu weer elk jaar op de wedstrijdkalender. Dit jaar is de start op zaterdag 1 juni vanaf de buitenzijde Roompotsluis. Het geplande traject is ongeveer 120 mijl, inclusief een nachtelijk deel. De finish is op zondag 2 juni in Breskens. Volgend jaar wordt de Veronicarace in omgekeerde richting gevaren, vanuit Breskens naar de Roompotsluis.

Omslagfoto en foto: © Ineke Ista

Tags: Last modified: 29 maart 2024
Sluiten