Olympische Spelen

Rutger van Schaardenburg slaat terug

MEDEMBLIK - Laserzeiler Rutger van Schaardenburg heeft op de derde dag van de Delta Lloyd Regatta in Medemblik zijn olympische rivaal Roelof Bouwmeester op grote achterstand gezet. 

19:35

MEDEMBLIK – Laserzeiler Rutger van Schaardenburg heeft op de derde dag van de Delta Lloyd Regatta in Medemblik zijn olympische rivaal Roelof Bouwmeester op grote achterstand gezet.  Laserzeiler Rutger van Schaardenburg heeft op de derde dag van de Delta Lloyd Regatta in Medemblik zijn olympische rivaal Roelof Bouwmeester op grote achterstand gezet.  De 24-jarige Hagenaar won donderdag op het rustige IJsselmeer beide dagraces.

Daarmee nam hij de eerste plaats in het klassement na acht manches weer over van Bouwmeester, die zich woensdag nog even liet gelden in Noord-Holland. De voorsprong van Van Schaardenburg bedraagt zeventien punten. Bouwmeester belandde na een wisselvalige dag (vierde en zeventiende) op de tweede plaats in de rangschikking.

De 27-jarige Fries moet in Medemblik tenminste dertien plaatsen boven zijn trainingsmakker in de eindstand uitkomen om het ticket voor Londen 2012 alsnog te kunnen bemachtigen. Met nog twee wedstrijddagen te gaan, kan Van Schaardenburg zijn koffers voor Londen 2012 al gaan pakken.

”Het kan eigenlijk niet meer misgaan, maar daar ben ik niet echt mee bezig. Ik wil de Delta Lloyd Regatta winnen. Met een eindzege in Medemblik naar de Spelen zou heel mooi zijn”, liet hij gretig weten.

Pieter-Jan Postma

Finnzeiler Pieter-Jan Postma, al zeker van deelname aan Londen 2012, ging donderdag in zijn nieuwe boot uitstekend van start in het vrij kleine deelnemersveld. De Fries nam na vier races de leiding in het klassement, op één punt gevolgd door de Nieuw-Zeelander Matt Coutts. ”Het is nog even wennen, maar het zal elke race beter gaan”, sprak Postma hoopvol. ”Natuurlijk vormt een nieuwe boot kort voor de Olympische Spelen een klein risico. Als de Spelen vrijdag zouden beginnen, bleef deze boot aan de kant. Maar de laatste maanden voor de Spelen niets doen, is ook een risico. Ik kan de boot nu nog goed uittesten.” © ANP

Tags: , , Last modified: 27 juli 2021
Sluiten