Olympische Spelen

Westerhof en Berkhout vierde, Costers zesde

14:57

Lisa Westerhof en Lobke Berkhout zeilden tijdens de zevende race in de 470-klasse naar een knappe vierde plaats. Ze kenden een slecht voordewinds rak waar ze terugvielen van de negende naar de zestiende plaats. De Nederlandse dames zetten een indrukwekkende inhaalrace in en pakten elk rak een paar plaatsen terug. Westerhof en Berkhout blijven derde in het klassement met 25 punten, vijf punten achter de Nieuw-Zeelanders Jo Aleh en Olivia Powrie die de wedstrijd wonnen. Het gat naar de nummer vier is opgelopen tot vijftien punten, de Italiaanse boot werd zestiende.

In de 470-klasse voor de heren finishten Sven en Kalle Coster als zesde. Ze rondden als twaalfde de bovenboei en zakten op de weg terug zelfs naar de veertiende plaats. Na de tweede bovenboei begonnen de broers een inhaalrace die hen uiteindelijk tot de zesde plaats bracht. De Costers staan nu veertiende.

Sven en Kalle Coster komen later op de dinsdag nog in actie tijdens de tiende 470-race. Om de medalrace van donderdag te mogen varen moeten ze nog vier plaatsen stijgen in het klassement.

Tags: , , , , Last modified: 27 juli 2021
Sluiten