Olympische Spelen

Marit Bouwmeester: ‘Misschien was ik iets te gretig’

21:29

Marit Bouwmeester is het olympisch goed gestart met een zesde en derde plaats. De Friezin staat derde in het klassement.Marit Bouwmeester is het olympisch goed gestart met een zesde en derde plaats. De Friezin staat derde in het klassement.

Bij terugkeer in de olympische haven sprak Zeilen met de gedreven Laser radial zeilster die niet helemaal tevreden was over haar eerste race. “Ik pakte al snel de leiding. Het ging superlekker, misschien wel te lekker waardoor ik snel een jurystraf opliep. Waarom? Ik weet het eigenlijk niet eens waarom. Ik denk omdat ik teveel bewoog in de rechte lijn. Misschien was ik iets te gretig.”

Na twee strafrondjes vervolgde Marit haar koers. “Op de een of andere manier zakte ik daarna best ver weg. Aan de wind ging het even niet. Het duurde ook best lang voordat ik er weer in zat.”

De tweede race werd Marit derde. Evi van den Acker nam supersnel te leiding. Het racen ging wel goed en de derde plek was prima. Ik was vooral blij met mijn snelheid. Het is jammer dat ik in eerste race punten heb laten liggen. Ik sta er OK voor. Morgen wordt wel een spannende dag. We varen dan eerst op de Nothe Course en daar hebben wij nooit eerder gezeild.”

Marit wordt door iedereen getipt als olympisch kampioen. Hoe gaat ze met deze druk om? “Op het water heb ik daar geen last van. Je vaart met dezelfde tegenstanders en wind. En je moet gewoon doen wat je altijd moet doen. Ik probeer wel zoveel uit de buurt te blijven van mijn tegenstanders. Ik heb het idee dat de stress bij de meesten groot is. En een protest wil ik voorkomen.”

Tekst Eric van Staten

Tags: Last modified: 27 juli 2021
Sluiten