Olympische Spelen

Dorian van Rijsselberge: ‘Als ik maar wakker blijf’

19:29

Windsurfer Dorian van Rijsselberge zeilde woensdagmiddag een hattrick. Hij wist zijn derde race op rij te winnen. De vierde race werd hij derde.

De eerste race van de dag kwamen de surfers in actie op de zogenaamde medalrace baan.  Vanaf de start zat Dorian in de kopgroep. Pas in het laatste kruisrak wist hij zijn slag te slaan en de winst te pakken. “’Ik heb steeds voor de linkerkant van het kruisrak gekozen. Mijn directe concurrenten kozen steeds voor een slag naar rechts. Soms heb je wat extra druk daar en kan je extra hoogte pakken. Alleen weet je nooit wanneer je dat hebt. Het is een beetje gokken. Vandaar dat ik steeds bewust voor de linkerkant heb gekozen. Dat pakte in het laatste kruisrak goed uit. De wind kwam op het juiste moment voor mij terug. Daarna kon ik een flink voorsprong pakken. Zodra ik voorop lig, is het OK. Als ik maar wakker blijf. Het is wel belangrijk dat ik tot de finish scherp blijf. In de tweede race was ik dat wat minder. Ik lag goed, maar zat even niet op te letten waardoor ik te laat gijpte. Ze hadden de boei ook wat verlegd. Ik moet natuurlijk wel blijven kijken. Er was ook zoveel gaande. De wind maakte een grote shift. Met een eentje en drietje ben ik uiteraard dik tevreden.”

Dorian vertelt geen moeite te hebben met het olympische circus waarin voor hem een sportieve hoofdrol te zijn weggelegd. “Vorig jaar heb ik hier al de pre-olympic gevaren. Qua entourage verschilde dat niet met nu. Dit is alleen iets meer opgeblazen.”

Tekst Eric van Staten

Tags: , Last modified: 27 juli 2021
Sluiten