Nederlandse wedstrijden

Veel strijd tijdens North Sea Regatta

21:20

https://www.youtube.com/watch?v=KFtWWLVb82A

Ook tijdens de tweede dag van de Delta Lloyd North Sea Regatta waren de zeilomstandigheden uitstekend. Met 20 knopen wind op zee voor de kust van Scheveningen was het voor de meeste zeilers een heerlijke dag. De MaxFun Evapco had een minder leuke dag; de boot sloeg om nadat de kielbulb afbrak en de bemanning moest door de KNRM van het water worden gehaald.

De ORC en IRC klassen voeren een korte- én een langebaanwedstrijd. John van der Starre, die na de Vuurschepenrace nog van zeilen af wilde, gaat na drie inshore races voorlopig aan de leiding in de TwoHanded klasse. Samen met de offshore races van de North Sea Regatta vormen deze inshores de TwoHanded Nationals.

Op de eerste wedstrijddag voor de 45 ingeschreven catamarans waaide het voor veel deelnemers te hard. De 30 boten in de F18-klasse varen drie wedstrijden, die alle drie worden gewonnen door Zeekant en Begemann van het DG press SailinG Team. De North Sea Regatta, powered by Delta Lloyd, duurt nog tot en met 25 mei 2015.

De volledige uitslagen staan op www.nsr.nl

Met onze redactieboot waren op de baan van onder meer de Yngling, Melges 24, Maxfun 25, J24 en J22. Het leverde spectaculaire beelden op.

Tags: Last modified: 27 juli 2021
Sluiten