Actueel, Nieuws

North Sea Regatta: inpakken

22:07

JSF-7413
Na vier dagen racen zit de North Sea Regatta 2015 erop. De vierde wedstrijddag worden er maar twee races gevaren. “Ze hebben het programma er snel doorheen gedraaid”, klinkt het om 12.15 uur in het Regatta Office. “De eerste Maxfun 25’s staan alweer op de trailer en de J22’s komen daarna vast ook snel van het water.”

Inpakken

Een paar uur later komen de eerste kajuitboten ook de haven binnen. De ORC1, Swan 45 – de snellere klassen – komen als eerste de haven binnen. Zeilen worden van boord gehaald, lijnen opgeschoten en hier en daar wordt het zout uit een kuip gespoeld. Ook enkele rubberboten komen binnen met aan boord een paar van de 140 vrijwilligers. Enkele grote opblaasbare boeien achter de boot maken duidelijk dat een gedeelte van de wedstrijdbaan weer thuis is.

Met het eten thuis?

We vragen enkele loslopende bemanningsleden wat het plan is voor de middag. “We drinken nog even een biertje en gaan dan naar huis. Het is fijn dat er maar twee wedstrijden waren vandaag, dan heb je ten minste nog tijd om de boot weg te brengen naar Hellevoetsluis of IJmuiden. Hoe de wedstrijd was? Mwah, we zijn in de middenmoot geëindigd in de ORC2, maar verder heerlijk. Goed georganiseerd en prachtig gevarieerd weer, beetje meer wind, beetje licht weer. Ideaal.”

Foto’s Jolanda Sprokholt (www.jolandasprokholt.nl/zeilen).

Tags: , Last modified: 25 mei 2015
Sluiten