Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Perfecte omstandigheden op eerste dag North Sea Regatta

15:01

Vandaag, vrijdag 21 mei, zijn de inshore-wedstrijden van de North Sea Regatta voor de haven van Scheveningen. Ruim honderdtachtig boten hebben zich ingeschreven voor het vier daagse evenement voor gemeten kajuitzeiljachten en multihull- en monohull- eenheidsklassen.

Vandaag was het de beurt aan de gemeten jachten in de ORC en IRC en Swan 45 en de monohulls met de J80, Yngling, SB20, MaxFun 25 en de J22. Met twee wedstrijden kort na elkaar, een kleine windkracht drie en volop zon bleek het een prima eerste dag om even in te zeilen.

De organisatie heeft vier wedstrijdgebieden aangewezen aan weerszijden van de aanlooproute van de haven. De grotere jachten zeilen verder buitengaats in de Wassenaar Course en de Kijkduin Course en de monohulls dichter bij het strand ten zuiden van de ingang van de haven op de Harbour Course. Gevaren wordt er op een ‘olympische baan’; een bovenwinds en benedenwinds rak tussen twee boeien die in het verlengde van windrichting van elkaar liggen.

Zeilen doet de komende dagen verslag van de wedstrijden, we zijn te herkennen aan de ‘Zeilen komt naar u toe’-sloep. Heeft u een mooi verhaal, of leuke weetjes die u kwijt wilt aan ons? Kom dan even langszij bij de sloep of stuur een email naar info@zeilen.nl

 

 

Tags: , Last modified: 27 mei 2015
Sluiten