Nederlandse wedstrijden

North Sea Regatta van start met twee offshore wedstrijden

16:05

https://www.youtube.com/watch?v=HW7c6_Fx41M

Dinsdagavond is de 70ste editie van de Delta Lloyd North Sea Regatta met de Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich gestart. Aan de start verschenen zestig boten, waarvan bijna een derde met een tweekoppige bemanning die de eerste Two Handed Nationals varen. Het startschot werd gelost door de Haagse wethouder van Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport; Rabin Baldewsingh.
Op vrijdag 15 mei maakt de vloot weer rechtsomkeert in de North Sea Race samen met een aantal Engelse deelnemers. Op 17 mei reikt oceaanzeiler Wouter Verbraak de prijzen uit.

Enorme stijging aantal deelnemers Vuurschepenrace

Vorig jaar telde de 110 mijl lange Vuurschepenrace nog 45 deelnemers. Wedstrijdleider Edwin Lodder: ‘Een stijging van vijftien boten voor de Vuurschepenrace is fantastisch nieuws. We zijn blij dat we juist tijdens dit jubileum weer een volle haven hebben. We danken de stijging voornamelijk aan het organiseren van het eerste nationale kampioenschappen voor tweekoppige bemanningen; ONK ORC TwoHanded en het feit dat ook de North Sea Race dit jaar als kwalificatiewedstrijd voor de Rolex Fastnet Race geldt.

 

 

 

 

 

Tags: Last modified: 27 juli 2021
Sluiten