Wedstrijden

Marit Bouwmeester wint op Palma

08:32

M
Nog voor de medalrace heeft Laser Radial zeilster Marit Bouwmeester de wereldbekerwedstrijd op Palma de Mallorca gewonnen. De Friezin zeilde deze week een constante serie in zeer uitdagende en wisselende omstandigheden.

“Ik ben heel happy. Doelstelling was om goede races te zeilen. Meer scherpte te vinden. Dat is zeker gelukt. We hebben deze week van alles gehad. Veel wind, weinig wind, golven en vlak water. In alle omstandigheden ging het goed. Dat ik nu met zoveel voorsprong gewonnen heb, zegt me niets. Ik ben heel blij met de progressie, dat is het belangrijkste.”

RESPECT

Afgelopen winter trainde Bouwmeester structureel onder begeleiding van coach Jaap Zielhuis en werkte met broer Roelof Bouwmeester als sparringpartner. “Ik heb heel veel respect voor Jaap gekregen. Hij heeft veel geduld met mij gehad. Hij is echt een goede coach. Ik ben niet de makkelijkste om mee te werken en verwacht perfectie, vooral van mezelf. Als dat niet lukt ben ik behoorlijk uit mijn humeur. Dat moet je allemaal van elkaar kunnen hebben. Die twee mannen, Jaap en mijn broer, daar wil ik graag mee verder. Dat is een goede combi.”

Vandaag worden in alle tien olympische klassen de afsluitende medalrace gevaren met de beste tien boten van het klassement. Het resultaat ervan telt dubbel en mag niet afgetrokken worden. Naast Bouwmeester (Laser radial) plaatsen ook De Geus (RS:X) en Heiner (Laser), Broekhuizen/Jongens (470 dames), Bekkering/Duetz (49erFX) en Groeneveld/Krol (Nacra17) zich voor deze finales.

Foto Richard Langdon

Tags: , Last modified: 23 april 2021
Sluiten