Internationale wedstrijden

Wederom domineren jonge Nederlanders in de 69F

In Barcelona wint Team DutchSail - Janssen de Jong alweer

17:41

69F Barcelona

Begin vorig jaar wonnen Cas van Dongen, Scipio Houtman en Ismene Usman de Youth Foiling Gold Cup (YFGC) in Gaeta, Italië. In november vorig jaar versloegen zij zeilgrootheden zoals olympier Dylan Fletcher tijdens de 69F Pro Cup. Afgelopen weekend zette de jonge zeilers van team DutchSail Janssen de Jong hun dominantie voort door een tweede keer de YFGC –  die ditmaal plaatsvond in Barcelona – op hun naam te zetten.

Samenstelling

Scipio Houtman voer dit keer vanwege een schouderblessure niet mee en werd vervangen door Eliott Savelon. Afwezig was hij niet, samen met hoofdcoach Pieter Jan Postma verzorgde hij de coaching van het team. Postma: “Scipio heeft na zijn blessure de rol als coach heel goed heeft opgepakt. Hij heeft meer energie dan de rest. En hij weet zijn energie en zijn kennis om te zetten in ondersteuning aan het team.”

69F

Vlnr: Eliott Savelon, Ismene Usman en Cas van Dongen

Voor stuurman Cas van Dongen is het sowieso de laatste keer aan boord nu hij de 25-jarige leeftijd heeft bereikt en de jeugdcompetitie inde 69F is ontgroeid. Maar dat betekent niet het einde van het sterkste 69F-jeugdteam. Cas: “Wordt vervolgd.”

Beeld: Marta Rovatti Studihrad / 69F media

Tags: , Last modified: 8 november 2022
Sluiten