Nieuws

DutchSail – Janssen de Jong op het podium van St. Maarten Heineken Regatta

Laatste racedag in Simpson Bay, Sint-Maarten

16:03

Een regenachtige laatste dag in Simpson Bay tijdens de St. Maarten Heineken Regatta, maar dat zat het plezier van de vloot zéker niet in de weg.

“Sommige Volvo’s kwamen in volle vaart over de lijn, het was een verbazingwekkende start – zo spannend!”, zei Michele Korteweg, directeur van de St. Maarten Heineken Regatta, die op de eerste rij zat bij alle actie van vandaag. “Het was ook de mooiste bareboat start, allemaal zo perfect uitgelijnd. Ondertussen waren de sportboten achter ons hun etappe aan het afmaken en Kick ‘Em Jenny werd weggevaagd, omdat ze moeite hadden om hun grote groene spinnaker naar beneden te krijgen toen er een enorme windvlaag binnenkwam.”

De Volvo-vloot

De Volvo-vloot had een geweldige start, maar die viel al snel in duigen bij de voordewindse boei. VO70 I Love Poland miste de boei, terwijl concurrent Ocean Breeze hem meenam.

Rivalen

De spanning was te voelen tussen de VO65 Sailing Poland en de VO65 DutchSail – Janssen de Jong. De twee boten hielden elkaar gedurende de hele race goed in de gaten. Met een gelijk aantal punten won Sailing Poland in haar klasse. Team DutchSail – Janssen de Jong had net een wedstrijd te weinig gewonnen om op de eerste plek te eindigen.

Inhaalactie Sailing Poland bij DutchSail – Janssen de Jong

St. Maarten Heineken Regatta

De St. Maarten Heineken Regatta bestaat 42 jaar en wordt alsmaar beter. Vier dagen racen met ‘s werelds meest doorgewinterde zeilers uit meer dan 35 landen. Een Regatta voor iedereen, van professionele teams die zeilen met Maxi’s, Monohulls en Performance Multihulls, tot vakantiegangers op gecharterde Bareboats tot live-aboard gezinnen die cruisen in het Caribisch gebied. Kristalhelder water en verkoelende noordoost passaatwinden zorgen voor de ongerepte condities voor spectaculaire races vlak voor de kust van Sint-Maarten.

Beeld: Laurens Morel

Video: Bouwe Bekking

Tags: , Last modified: 8 maart 2022
Sluiten