Internationale wedstrijden

Ultim-zeiler François Gabart vindt na jaar nieuwe sponsor

14:57

François Gabart zat ongeveer een jaar zonder sponsor na het einde van de samenwerking met verzekeraar en financiële dienstverlener Le groupe MacifOp donderdag 27 mei brengt de Franse zeiler goed nieuws naar buiten: hij laat weten dat cosmeticagroep Kresk zijn toekomstige trimaran koopt, die nu in aanbouw is. Zijn avontuur gaat verder!

Na tien jaar werd de stekker uit de samenwerking met Macif getrokken. De Macif-groep heroriënteerde haar inzet in offshore racen en ging zich meer richten op IMOCA en Figaro Bénéteau. Gabart is een heel succesvolle (solo)zeiler. Hij voer mee in de Vendée Globe, Route du Rhum, The Transat, Transat Jacques Vabre en is recordhouder voor de Single-handed Round the World in 42 dagen. Nu hij een sponsor heeft gevonden, bespaart hij ook ongeveer vijftig banen bij zijn bedrijf MerConccept dat gevestigd in Concarneau. Gabart laat over de nieuwe samenwerking weten: “Ik ben ervan overtuigd dat mooie verhalen alleen geschreven kunnen worden als ze gedragen worden door dezelfde dromen, dezelfde visie en dezelfde waarden. Ik ben erg ontroerd en trots om de eerste regels van dit nieuwe hoofdstuk te schrijven.”

Passie voor zeilen

De Franse groep Kresk, voorgezeten door Didier Tabary en eigenaar van de cosmeticamerken SVR, Lazartigue en Fillmed, kondigt de overname aan van de nieuwe Ultim-trimaran. Tabary (53), is de CEO van de Kresk-groep en heeft sinds zijn jeugd al een passie voor zeilen.

Trimaran SVR – Lazartigue

Gabart was bang om deze zomer het racemonster te water te laten met witte rompen en de verplichte naam M101 te behouden. Dit zal niet nu niet het geval zijn, aangezien de Kresk Group de trimaran heeft gekocht voor een bedrag dat kan worden geschat tussen 10 en 12 miljoen euro. De Ultim zal op 22 juli te water worden gelaten in de kleuren van de nieuwe sponsor met de naam Trimaran SVR – Lazartigue.

Op 7 november start de SVR – Lazartigue met haar bemanning aan dTransat Jacques Vabre. In 2022 staat de Route du Rhum op de agenda. Daarnaast zetten de partijen zich de komende vier jaar in voor het milieu door de oprichting van het Kresk4Oceans-fonds.

Omslagfoto: © Trimaran SVR – Lazartigue

Tags: Last modified: 28 mei 2021
Sluiten