Actueel

Ken jij deze oceaanrace voor vliegende reuzen?

14:30

Depart du Trimaran Macif sur la Rolex Fastnet Race - Cowes, Ile de Wight le 03/08/2019

Op dinsdagochtend 5 november is om 11:00 uur de Brest Atlantiques van start gegaan. Aan deze Franse oceaanrace doen vier Ultime trimarans mee. De vliegende reuzen proberen zo snel mogelijk van Brest naar Rio de Janeiro te komen om vervolgens via Robbeneiland weer terug te varen naar het eerdere startpunt in Bretagne. Welke van de vier zal als eerste de 13.753 mijl hebben afgelegd?

Aanvankelijk zou de race op zondag 3 november van start gaan, maar het weer gooide roet in het eten. Op 5 november ging de vloot dus wél van start. Het eerste doel van de deelnemers is om de Golf van Biskaje zo snel mogelijk te passeren.

4 tweetallen

Acht heren aan boord van de vier trimarans gaan de strijd met elkaar aan. De vier duo’s bestaan uit: Yves Le Blevec & Alex Pella (Actual Leader), Franck Cammas & Charles Caudrelier (Maxi Edmond de Rothschild), Thomas Coville & Jean-Luc Nélias (Sodebo Ultim 3) en Francois Gabart & Gwénolé Gahinet (Trimaran Macif).

Zie in de onderstaande video wat de (vrij onbekende) wedstrijd inhoudt:

Bekijk hieronder hoe de zeilers eerder afscheid namen van hun familie:

Wil je de vliegende reuzen volgen? Klik hier voor de tracker. En via deze link kun je nog meer indrukwekkende video’s en mooie foto’s bekijken.

Klik op de afbeelding om naar de tracker te gaan.

Omslagfoto:  Alexis Courcoux / Macif

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , Last modified: 6 november 2019
Sluiten