Actueel

Gezocht: nieuwe sponsor voor François Gabart

18:00

BREST ATLANTIQUES 2019, de Brest à Brest, via Rio de Janeiro & Cap-Town, sans escale. Trimaran MACIF; François Gabart.

François Gabart heeft jarenlang op een blauw, geel met witte trimaran gevaren. Zijn sponsor was namelijk de Franse verzekeraar en financiële dienstverlener Le groupe Macif. Onlangs hebben de twee partijen bekendgemaakt dat de samenwerking na tien jaar stopt, omdat de Macif-groep het Ultim-circuit verlaat. Dit besluit, dat in goed overleg heeft plaatsgevonden, zorgt ervoor dat de één van Frankrijks beste solozeilers op zoek moet naar een nieuwe sponsor.

De Macif-groep heroriënteert haar inzet in offshore racen en gaat zich meer richten op IMOCA en Figaro Bénéteau. “Deze beslissing maakt deel uit van het einde van het huidige sportprogramma van MACIF-trimaran. Prachtige overwinningen en records kenmerken de afgelopen vier jaar,” schreef Macif onder andere in haar persbericht. Tot het einde van het contract, deze loopt dit jaar ten einde, zullen ze blijven helpen met de constructie van de nieuwe maxi-trimaran.

Brest Atlantiques 2019. (c) Alexis Courcoux/Brest Atlantiques

Nieuw hoofdstuk

“Ik heb altijd gezegd dat ik van uitdagingen houd,” zegt Gabart. “Het is een immense challenge die op mij en mijn ploeg wacht: de constructie van een vliegende trimaran en nieuwe spelers zoeken die ons willen vergezellen in dit buitengewone avontuur. De afgelopen tien jaar met Macif waren rijk aan emoties en mooie overwinningen. Ik heb ongelooflijke momenten beleefd. Dit besluit is natuurlijk moeilijk, maar ik accepteer en respecteer deze. Een bladzijde draait om, maar ik wil vooral vasthouden dat er een nieuw hoofdstuk begint. Ik heb het geluk dat ik een fantastisch team aan mijn zijde heb. Mannen en vrouwen met veel talent die ik volledig vertrouw. Samen zullen wij al onze energie en kennis in de bouw van de nieuwe multihull steken. We hopen hiermee jullie te blijven laten dromen. Mijn passie blijft intact en ik heb meer dan ooit zin om weer naar zee te gaan!”

Omslagfoto: Yvan Zedda

Tags: , , , , , Last modified: 11 juni 2020
Sluiten