Internationale wedstrijden

Tweede etappe Mini Transat van start

14:56

Voorbereidingen Mini Transat 2015Het tweede deel van de Mini Transat 6.50 gaat zaterdag 31 oktober van start. De ongeveer 70 solozeilers zijn vanaf dan zo’n veertien tot eenentwintig dagen onderweg naar het Caraïbische eiland Guadeloupe. Onder hen is ook de Nederlandse zeiler Dimitri Simons, waarover u hebt kunnen lezen in Zeilen 10/2015. Florian Lakeman viel in de eerste etappe uit en gaat zaterdag niet van start.

Simons kwam als 20e binnen in de eerste etappe. Een goede prestatie voor iemand die binnen zijn campagne binnen een jaar voor de start van de Mini Transat op orde had. Simons kreeg onder andere hulp van zijn teammaatje Ewout Lubberink, met wie hij samen TeamSolo vormt.

Turienzo test zijn nieuwe mast.

Turienzo test zijn nieuwe mast.

Vier weken pauze

Anders dan voorgaande jaren hebben de deelnemers ongeveer vier werken de tijd gehad om bij te komen van de eerste etappe en om reparaties uit te voeren. De Spanjaard Fidel Turienzo (proto 304) heeft zelfs de tijd gevonden om zijn gebroken mast te vervangen, zichzelf, zijn boot en de gehuurde vleugelmast naar Lanzarote te laten verschepen, proefvaarten te maken en het geheel goed te laten keuren door de wedstrijdcommissarissen.

Tweede etappe

In de tweede etappe moeten de deelnemers hemelsbreed 2770 mijl afleggen van Lanzarote naar Point-à-Pitre op Guadeloupe. De vooruitzichten voor komende week zijn stabiel te noemen, met zaterdag rond de 20 knopen wind uit het noordoosten. Alleen de golfslag die wordt veroorzaakt door het noorderlijker gelegen lagedrukgebied kan nog roet in het eten gooien.

De wedstrijd start zaterdag om 13.08 uur ‘s middags lokale tijd. De wedstrijd is te volgen via de racetracker.

Tags: Last modified: 30 maart 2021
Sluiten