Internationale wedstrijden

Nog één nachtje slapen en Mark Slats is thuis!

18:40

De ‘tweede winnaar’ van de Golden Globe Race, Mark Slats, is bijna thuis. Om zeven uur vanochtend, Nederlandse tijd, vertrok Slats vanuit Ramsgate richting Nederland. Rond zes uur vanavond voer hij ongeveer 7 mijl voor de Belgische kust, op zo’n 30 mijl van de Nederlandse grens.

Heldenonthaal

Morgenmiddag wacht hem een waar heldenonthaal in Scheveningen. Ook jij kan daar bij zijn. Rond 14.00 uur zal Slats de haven binnenvaren en aanleggen aan de passentensteiger in de havenkom, daar waar hij niet lang voor de start van de Golden Globe Race ook vertrok. Op Facebook kun je je aanmelden voor het evenement, zo blijf je ook gemakkelijk op de hoogte van de aankomsttijd, enzovoorts. Klik HIER om naar dat evenement te gaan. Wat moet je meenemen? Een verrekijker, fototoestel, misschien een powerbank voor je telefoon en natuurlijk nog een aantal euro’s om het goede doel van Mark Slats, Sailing4Cancer, te steunen. Met het OV kom je gemakkelijk bij de Jachtclub Scheveningen. Kom je met de auto, dan kun je parkeren bij het Zuiderstrandtheater. Kun je er niet bij zijn? Geen zorgen, Zeilen is voor je aanwezig! Houd onze facebookpagina in de gaten!

Slats en Knox-Johnston. Via de facebookpagina van Mark Slats

Bezoeken in Engeland

Na het vertrek uit Frankrijk bracht Slats nog een aantal bezoeken in Engeland. Hij ging onder meer langs bij Sir Robin Knox-Johnston, de winnaar van de eerste Golden Globe Race, 50 jaar geleden, en bij Susie Goodall en Ertan Beskardes, die ook meededen aan dezelfde Golden Globe Race als Mark Slats, maar door omstandigheden de race moesten staken. De tracker op de website van de race werkt nog, en Slats en zijn boot Ohpen Maverick waren dus nog steeds goed te volgen tijdens hun tour langs de Zuid-Engelse kust.

Het boek is klaar!

Het boek is af! (c) Micha Jacobs

Ten tijde dat Mark Slats op zee zat, schreef schrijver en journalist Micha Jacobs hard aan het boek over het leven van Mark Slats. En dat boek is nu klaar! Bij de aankomst van Slats in Scheveningen zal het boek officieel worden gelanceerd en wordt het eerste exemplaar van het boek, Held op Zee, uitgereikt aan Bruno Bruins, de Minister voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het boek kost 19,99 en vertelt prachtige verhalen. Over Slats’ jeugd, zijn roeiavonturen en hoe hij een zeilboot kocht en verknocht raakte aan de zee. Natuurlijk komt de Golden Globe Race ook uitgebreid aan bod.

Het goede doel

Neem je pinpas mee om Slats’ goede doel Sailing4cancer te steunen op de steiger. Kan je niet komen maar wil je Mark toch helpen om 50.000 euro voor #sailing4cancer op te halen? Doneer dan nu via de website. De volledige opbrengst komt ten goede aan onderzoek naar goedkopere kankermedicijnen door professor dr. Bernards van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Op dit moment staat de teller op zo’n 36 duizend euro en dat is nog niet genoeg! Alle beetjes helpen.

Omslagfoto: (c) Mark Slats, via Facebook

Tags: , Last modified: 23 april 2021
Sluiten