Internationale wedstrijden

Interesse in een gratis boot inclusief een vat whiskey?

10:56

Heb je trek in een goed glas whiskey en zou je ook wel een gratis boot willen hebben? Maak dan dat je snel naar West-Australië afreist! Ongeveer 1250 mijl ten westen van Fremantle dobbert de verlaten boot van Gregor McGuckin, die meezeilde in de Golden Globe Race, rond. Mark Sinclair, die eveneens meevoer in de GGR, heeft onderweg naar zijn thuishaven in Adelaide de boot van McGuckin gesignaleerd. De positie is bekend en de eerlijke vinder mag zowel de boot als het vat Ierse whiskey kosteloos mee naar huis nemen!

Eind september kwam de Britse zeiler McGunkin in dezelfde heftige storm terecht als Abhilash Tomy. Zijn boot Hanley Energy Endurance kapseisde en McGunkin moest de race verlaten. Hiermee kwam zijn missie om als eerste Ier non-stop rond de wereld te zeilen ten einde.

Klik op de foto om te zien waar de boot zich bevindt. (c) Mark Sinclair/GGR

Onbetaalbaar

Op het moment dat Sinclair de boot zag, voer hij 1250 mijl uit de kust ten westen van Fremantle (Lat / Lon: 32¬∞ 28.19 S, 090¬∞ 18.88 E). Hier heeft hij een aantal foto’s van de Hanley Energy Endurance gemaakt vanaf zijn eigen boot Coconut. Hij was niet in de gelegenheid om het vat met drank van de boot af te plukken…

Het vat Glendalough aan boord van Gregor’s boot. Via GGR Facebook.

Vanaf het West-Australische Perth is het iets meer dan een week varen in passaatwinden naar Gregor McGuckin’s boot. De distilleerderij Glendalough gaf McGuckin een vat mee met een zeven jaar oude single malt. Na 7 maanden zou het vat ook alle zeven zeeën hebben gezien. Helaas is dat dus niet gelukt. Eerlijk is eerlijk: het verhaal van de whiskey maakt het vat onbetaalbaar.

De tracker is actueel, dus klik hier om te zien waar de boot zich bevindt.

(c) Mark Sinclair/GGR

Omslagfoto: Coconut – 2018 Golden Globe Race

Tags: Last modified: 23 april 2021
Sluiten