Internationale wedstrijden

Einde avontuur nabij voor GGR-zeiler Lehtinen

08:17

Wie de tracker van de Golden Globe Race bekijkt, ziet dat Tapio Lehtinen nog de enige is die actief is binnen de wedstrijd. De 61-jarige zeiler heeft nog ongeveer 400 mijl voor de boeg voor hij aankomt in Les Sables-d’Olonne. Tussen 19 en mei 21 mei wordt hij in de Franse havenplaats verwacht. Vanwege de wisselende wind is het vooralsnog moeilijk om een preciezere schatting te maken.

Lehtinen verkeert ruim 324 dagen alleen op zee. Op 1 juli 2018 stapte de Finse zeiler aan boord van zijn Gaia 36 Masthead sloop Asteria en sindsdien is hij niet meer op het land geweest. Asteria, gebouwd in 1965, is de oudste boot die in de race meevaart. Na flink wat werk, was zij klaargestoomd voor het prestigieuze avontuur rond de wereld.

Klik op de afbeelding om naar de tracker te gaan. (c) Facebook Golden Globe Race

19, 20 of 21 mei?

Lehtinen heeft de afgelopen 10,5 maanden ruim 29.600 mijl gevaren. Zodra hij finisht, heeft hij meer dan 30.000 mijl afgelegd.

Op welke dag de GGR-deelnemer precies in Les Sables-d’Olonne aankomt, is vanwege de wind lastig te zeggen. De verwachting is dat hij 19, 20 of 21 mei arriveert. Het is in elk geval zeker dat hij binnen nu en korte tijd door zijn familie, vrienden, andere bekenden en fans wordt onthaald.

Houd de livetracker in de gaten om te volgen wanneer Lehtinen finisht!

Beluister hieronder de laatste satellite call met Lehtinen (15-05-2019):

Zie ook:

Jean-Luc van den Heede wint Golden Globe Race
Mark Slats finisht de Golden Globe Race (mét video)
Uku Randmaa finisht de Golden Globe Race
Istvan Kopar voltooit de Golden Globe Race

Omslagfoto: Golden Globe Race

Tags: , Last modified: 23 april 2021
Sluiten