Internationale wedstrijden

Geïnspireerd? Koop hier je Rustler 36

16:07

Matmut, de Rustler 36 van de winnaar, Jean-Luc van den Heede (c) Christophe Favreau/PPL/GGR

De Golden Globe Race zit er op voor Mark Slats. Hij wist een indrukwekkende tweede plaats te verzekeren aan boord van Ohpen Maverick, zijn Rustler 36. Ook de winnaar, Fransman Jean-Luc van den Heede, voer aan boord van een Rustler 36, genaamd Matmut. De nummer drie in de wedstrijd, Uku Randmaa, vaart ook op een Rustler 36. Het ontwerp van Holman & Pye is in trek!

6 stuks

Randmaa’s Rustler 36. (c) Christophe Favreau/PPL/GGR

Er verschenen in totaal zes Rustler 36’s aan de startlijn in Les Sables-d’Olonne op 1 juli van 2018. Ertan Beskardes aan boord van Lazy Otter haakte als eerst af, nog voordat hij de Golf van Biskaje uit was. Philippe Péché had behoorlijke problemen met zijn stuurinrichting en stapte in Kaapstad van zijn PRB af. Begin december verloor Susie Goodall haar mast aan boord van DHL Starlight in de Zuidelijke Oceaan. Ze werd gered, maar haar boot zonk.

Goodall’s DHL Starlight.
(c) Christophe Favreau/PPL/GGR

Succesvol

De Rustler was niet alleen de meest gekozen boot, maar ook de meest succesvolle boot. Mocht je daardoor geïnspireerd zijn geraakt en wil je ook een Rustler 36, gewoon als nieuwe boot, of wil je misschien meedoen aan de Golden Globe Race in 2022, dan hebben we hier een aantal Rustlers die te koop staan voor je op een rijtje gezet.

(c) Rustler Yachts

1. Koop een nieuwe – € P.O.A.

De Rustlerwerf bestaat nog altijd en bouwt zo af en toe ook nog een nieuwe Rustler 36. Je weet dan zeker dat je niet andermans problemen koopt en je hebt ook nog eens keuze over kleuren en afwerking! Klik HIER voor de site.

2. PRB van Philippe Péché (1989) – € 195.000

Volgens de advertentie op YachtWorld.com is de boot van Péché klaar voor de volgende Golden Globe. De boot is gebouwd in 1989 en is professioneel uitgerust en heeft veel nieuwe apparatuur aan boord. De vaste buiskap maakt het erg comfortabel voor lange (zee)zeilreizen. Hij is absoluut niet goedkoop, maar ‘zeilklaar’ is een understatement. Klik HIER voor de advertentie.

Foto via Yachtworld.com

3. In Nederland (1996) – € 98.500

Je hoeft niet stad en land af te zoeken voor een Rustler 36. Mark Slats haalde zijn boot op in Schotland, maar kwam er later achter dat er een goed exemplaar in Nederland stond. In Kampen staat er nog een te koop. Ze is niet oud en verkeert in erg goede staat. Klik HIER voor de advertentie.

4. In Kroatië (1991) – € 89.000

Foto via YachtWorld.com

Dat Rustler 36’s niet goedkoop zijn is duidelijk. Deze In Kroatië lijkt op dit moment de goedkoopste te zijn. Op de plaatjes lijkt de boot in orde. En een groot voordeel is dat je de boot mag ophalen in Kroatië! Heb je er meteen een leuke vakantie op de Middellandse Zee bij. Klik HIER voor de advertentie.

5. In Engeland (2001) – €91.581

Dat de boten erg in trek zijn laat de bouwdatum wel zien. Zeilers konden ook kiezen voor modernere, snellere schepen, maar ook in 2001 werden de Rustlers nog gewoon gebouwd. Cornwall is niet ver weg, dus misschien is dit wel een interessante deal. Er is weinig mee gezeild en de motor heeft er zo’n 500 draaiuren op zitten. Ze heeft ook een boegschroef, wat voor een krappe haven in Nederland wel handig is met zo’n langkieler. Klik HIER voor de advertentie.

Omslagfoto: (c) Christophe Favreau/PPL/GGR

Tags: Last modified: 22 april 2021
Sluiten