Golden Globe Race

Einde van de Golden Globe Race in zicht voor Uku Randmaa

19:56

Uku Randmaa wordt zaterdag 9 maart rond de middag verwacht in Les Sables-d’Olonne. Hij is op het moment van schrijven minder dan 500 mijl verwijderd van de Franse havenplaats. Als Randmaa op zijn verwachte aankomsttijd binnenkomt, is hij ruim 251 dagen alleen op zee geweest.

De Estlandse zeiler verkeert momenteel in zo’n 40 tot 45 knopen wind. De komende tijd kan Randmaa rekenen op heftig weer, er is wederom een nieuwe stormwaarschuwing afgegeven. De verwachting is dat hij donderdag pas weer te maken krijgt met een rustiger weertype. Daarna heeft hij nog twee tot drie dagen zeilen voor de boeg waarna hij voet aan wal kan zetten in Frankrijk.

Beluister hieronder de laatste satellite call met Randmaa van maandag 4 maart:

Kopar & Lehtinen

Istvan Kopar, de deelnemer die als nummer vier ligt, vaart zo’n 1000 mijl achter Randmaa en wordt ongeveer een week later in Les Sables-d’Olonne verwacht.

Tapio Lehtinen nadert een zone met tegenwind. Dit zal ongeveer een week lang het geval zijn. Lehtinen moet nog iets minder dan 5000 mijl afleggen voor hij de eindstreep heeft bereikt. De verwachting is dat hij begin mei in de Franse haven arriveert.

(c) Facebook Golden Globe Race

Klik hier voor de tracker

Omslagfoto: Golden Globe Race

Tags: , Last modified: 10 augustus 2022
Sluiten