Promo

Zeilmaker gezocht op Sint Maarten

Het ultieme zeilersleven zonder zelf te vertrekken

10:21

(c) Benjamin Reed

Altijd al eens naar de Cariben gewild, maar is de Atlantische oversteek onder zeil niet mogelijk? Heb je wel zin in zes maanden avontuur, weg uit ons koude kikkerlandje in de wintermaanden? Dan is dit een uitgelezen kans om als zeilmaker op Sint Maarten aan de slag te gaan en van het Caribische eilandleven te genieten. Ullman Sails Sint Maarten zoekt een zeilmaker die van november 2023 tot juni 2024 aan de slag kan. De complete vacature vind je hier.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met:

Bekende zeilmakerij

De zeilmakerij is al sinds 1979 een begrip op het eiland en voor zeilers in het Caribisch gebied. Sint Maarten staat bekend als het eiland “that gets things done,” aldus zeilmaker en eigenaar Rob Gilders; “veel vertrekkers komen naar Sint Maarten voor reparaties, maar we helpen ook veel superjachten.” Als zeilmaker ga je niet alleen zeilen repareren, maar ook compleet nieuwe zeilen leveren en tenten en luifels maken. Ook gaan de zeilmakers zelf op pad om de maten van de boten te meten en eventueel de nieuwe zeilen voor de klant aanslaan en het canvas installeren.

(c) St. Maarten Sails
Het team van St Maarten Sails

Eilandleven

De populaire vertrekkersbestemming is dus de ideale plek om als zeilmaker aan de slag te gaan. En ook na een werkdag valt er voor watersportliefhebbers veel te beleven op Sint Maarten. “Het is echt leuk als je van zeilen, duiken of zwemmen houdt. Er is heel veel te doen. En het is een stuk relaxter leven dan in Europa,” vind Rob, die zelf oorspronkelijk uit Engeland komt. Hoe de werkcultuur verschilt met die van Nederland, weet hij niet: “daar heb ik nooit gewerkt. We werken hier van acht tot vijf, met tussendoor een uur lunchpauze. We zijn een team van vier, met gemixte nationaliteiten. De meest gesproken taal is Engels, ook op kantoor, hoewel veel mensen ook Nederlands spreken.”

De zeilmakerij helpt je met het vinden van accommodatie en het regelen van je vervoer. Solliciteren op deze buitenkans kan door je CV rgilders@ullmansails.com te sturen. Meer informatie over de zeilmakerij vind je ook op stmaartensails.com.

Tags: Last modified: 29 augustus 2023
Sluiten