Promo, Veiligheid

Overal bereikbaar, ook via satelliet

Bereikbaar zonder mobiele netwerkdekking

08:44

Stel: je vaart midden op de Noordzee, de Atlantische Oceaan of je ligt heerlijk voor anker in Rarotonga in de Cook Islands. Waar ter wereld je ook bent, het is handig dat je wel bereikbaar bent en in nood zelf hulp kunt zoeken. Want juist in gebieden zonder mobiele netwerkdekking is het voor de veiligheid wel belangrijk bereikbaar te zijn.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door ZOLEO:

Bereikbaar zonder mobiele dekking

Met een klein handzaam apparaatje, kun je voortaan overal ter wereld met je thuisfront communiceren. Met de ZOLEO, een waterdicht apparaat, zo klein dat het in je hand past, kun je je berichtendekking overal ter wereld uitbreiden. Nu kun je vol vertrouwen naar je favoriete bestemmingen navigeren, met de zekerheid dat je de buitenwereld onderweg altijd kunt bereiken. Zelfs in afgelegen gebieden zonder netwerk op je mobiel.

ZOLEO is toonaangevend in satellietcommunicatie en gebruikt het Iridium-satellietnetwerk om je overal ter wereld verbonden te houden. Het biedt je veiligheid en je kunt ermee communiceren zowel via een iOS- als een Android-apparaat. Op je mobiele telefoon installeer je eenvoudig de gratis ZOLEO-app, waardoor je berichten kunt versturen en ontvangen tot wel 900 tekens. De communicatie verloopt via mobiel, wifi en satelliet, zodat je berichten overal bijgewerkt worden, waar je ook vaart. Het zit slim in elkaar en kiest automatisch het goedkoopste netwerk.

Elke ZOLEO heeft een uniek SMS-nummer en eigen e-mailadres, dat je kunt delen met tien contacten voor wie je bereikbaar wilt blijven.

Handig in geval van nood

Bij nood is bereikbaar zijn cruciaal. In geval van een noodsituatie kun je met de ZOLEO direct communiceren met reddingsdiensten. Ook kun je op elk moment contact leggen met familie en vrienden om ze te laten weten dat het goed met je gaat. Je kunt ook je coördinaten en bootsnelheid toevoegen bij het verzenden van berichten.

Die zijn allemaal zichtbaar op een kaart via de ZOLEO-app of in een webbrowser. Daarmee kun je dus je locaties delen zowel handmatig als automatisch. Dat is leuk voor thuisblijvers! Ook zonder connectie met smartphone of tablet functioneert de ZOLEO. GPS-check-in en SOS-waarschuwingen zijn te allen tijde beschikbaar.

Actuele weerrapporten

Een extra app nodig voor het weer? Met AerisWeather weergegevens ontvang je de informatie die je nodig hebt om een veilige reis te plannen. AerisWeather levert informatie over weersomstandigheden door onder andere machine learning en geografische gegevensanalyse.

ZOLEO werkt voor zowel iOS- en Android-gebruikers. Je kunt er wereldwijd berichten mee verzenden en ontvangen (via SMS-bericht, e-mail en app-naar-app).

Medisch advies op afstand

Wat als je medische hulp nodig hebt op zee? De ZOLEO heeft een ondersteunde SOS-hulplijn voor niet-spoedeisend, medisch advies: ZOLEO Medical Assist. Zo krijg je directe toegang tot medische hulpverleners, waar ter wereld je ook bent. De Medical Assist-functie is een cruciale toevoeging aan het uitgebreide assortiment van ZOLEO, waardoor je met vertrouwen kunt varen, wetende dat hulp altijd binnen handbereik is.

De ZOLEO Satellite Communicator kost 249 euro en de app die erbij hoort is helemaal gratis. Je sluit al een service abonnement af naar keuze vanaf 20 euro per maand. Meer weten? Bezoek gewoon even de website.

Zoleo
Tags: Last modified: 18 maart 2024
Sluiten