Reisverhalen

Styx: Spannende zeilfilm met actueel thema

15:01

Op 17 januari gaat Styx in premiere. In de spannende Duitse zeilfilm jaagt Rike een oude droom na: een lange solozeiltocht van Gibraltar naar het Eiland Ascension. Die tocht gaat alleen niet zoals gepland.

Duivels dilemma

De film draait om solozeilster Rike. Ze steekt van wal in haar eentje om haar drukke baan als arts tijdelijk te ontvluchten. Een storm gooit roet in het eten en Rike stuit op midden op zee op een gammele boot vol met vluchtelingen. Hulp inroepen gaat moeilijk en meer dan honderd vluchtelingen dreigen te verdrinken. Hulp verlenen wordt haar ten strengste verboden, maar niks doen druist in tegen al haar principes. Alle vluchtelingen aan boord nemen is ook geen optie. Styx is een schokkende zeilfilm met een nog altijd actueel thema.

https://www.youtube.com/watch?v=TO8BaXSX6OU

Bios

Vooralsnog is Styx vanaf 17 januari te zien in 10 bioscopen in 9 steden (Amersfoort, Amsterdam, Bussum, Eindhoven, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam & Utrecht). Het kan zijn dat er nog meer bioscopen bijkomen. Houd de bioscoopagenda van de bioscoop in jouw buurt in de gaten!

Tags: , Last modified: 22 april 2021
Sluiten