Bestemmingen

Waddenhaven Vlieland wint award voor leukste haven voor honden

16:28

Waddenhaven Vlieland heeft de prijs voor de leukste jachthaven voor honden in de wacht gesleept. Zojuist zijn de stemmen geteld en met 29,9% van het totaal won deze jachthaven. De wedstrijd is een initiatief van Trudie Rutten van Honden aan Boord.

“Zojuist heb ik een heel blije havenmeester in Vlieland aan de telefoon gehad”, vertelt Trudie Rutten. “Begin 2018 ontvangt de winnaar de award. Het is de bedoeling om daar samen met de doelgroep, de honden, een feestje van te maken. De tweede en de derde plaats mogen ook zeker genoemd worden: jachthaven Deventer eindigt op de tweede plaats met 27,5% van de stemmen en haven De Maas is derde geworden met 16,8% van de stemmen.”

Gaandeweg kreeg deze verkiezing steeds meer positieve aandacht

– Trudie Rutten

“De award werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. Er werd 167 keer gestemd”, vertelt Trudie. “Gaandeweg kreeg deze verkiezing steeds meer positieve aandacht. Het is dan ook zeker de bedoeling om deze award in de toekomst weer uit te reiken.”

Waddenhaven Vlieland, de winnaar van de wedstrijd. (c) Trudie Rutten.

De wedstrijd

Het doel van deze prijs is jachthavens in Nederland te beoordelen op ‘hondvriendelijkheid’. Hiermee wordt gehoopt begrip te creëren voor de vele mensen met honden aan boord in Nederland. Naar schatting heeft ongeveer een derde tot een kwart van de boten één of meerdere honden aan boord.

“Bij de beoordeling van de jachthavens werd gekeken naar gastvrijheid, faciliteiten voor honden, de hond-veiligheid en de nabije omgeving van de jachthaven”, zegt Trudie. “Daarbij kan gedacht worden aan uitlaat- en wandelmogelijkheden, zwemmen en watersporten met honden.”

Top 10

Van 1 mei tot en met 30 september konden watersporters jachthavens aandragen door middel van het invullen van een beoordelingsformulier op de site van Honden aan Boord. Vervolgens werden uit die aangemelde jachthavens de tien best scorende genomineerd. Op deze tien kon vanaf begin oktober tot en met 30 november worden gestemd. Vandaag zijn de stemmen geteld en kwam Waddenhaven Vlieland als grote winnaar uit de bus.

Er zijn heel wat schippershondjes in Nederland. (c) Trudie Rutten.

De tien genomineerde jachthavens waren:
1. Erkemederhaven – Flevoland
2. IJsseldelta Marina – Hattem – Gelderland
3. De Drijfveer & Tusken de Marren – Akkrum – Friesland
4. Jachthaven Bruinisse – Zeeland
5. Jachthaven de Maas – Alem – Gelderland
6. Jachthaven de Schapenhut – Heen – Noord Brabant
7. Jachthaven Deventer – Overijssel
8. Marina Volendam – Noord Holland
9. Passantenhaven Langweer – Friesland
10. Waddenhaven Vlieland

Honden aan Boord

Trudie heeft veel contact met havenmeesters en hondenliefhebbers. Zij brengt wensen en eventuele ergernissen tussen hen in kaart en draagt hiervoor oplossingen aan. Het doel is om via deze manier wederzijds begrip te creëren.

Omslagfoto: Marco en Jantien Stouten

Tags: , , Last modified: 18 maart 2021
Sluiten