Actueel

Zeilplannen vastgelopen? Deze boeken raden je medezeilers aan!

12:10

Alle zeilevenementen zijn voorlopig afgelast en sommige havens zijn al gesloten, dit allemaal door de coronacrisis. Gelukkig is het lezen van een goed boek, bijvoorbeeld in de kuip of tuin, nog wél toegestaan. Dit is dus het ‘uitgelezen’ moment om je kennis bij te spijkeren of even weg te dromen bij een goed zeilboek. We hebben navraag gedaan onder de zeilers en dit zijn de boeken waar je nu het meest aan hebt.

1. Handig aan boord

Laat je inspireren door medezeilers | Wil jij ook dat je lijnen en vallen ’s nachts niet meer tegen de mast klingelen? Ben je op zoek naar extra bergruimte of het perfecte zeevaste kinderzitje op je boot? Alle tips en trucs, per onderwerp gegroepeerd, zijn bedacht en uitgewerkt door medezeilers en met behulp van de inzichtelijke illustraties pas je ze heel eenvoudig toe.
In Handig aan boord zijn de slimste tips en trucs van zeilers bijeengebracht. Samen vormen ze een complete verzameling van kennis, ervaring en zeemanschap, rechtstreeks uit de praktijk van het zeilen.
Klik hier (of op de onderstaande cover) om het boek te kopen

2. ANWB Cursusboek Klein Vaarbewijs I + II

Theorie bijspijkeren als het zeilen nog even moet wachten | Wil je goed voorbereid het water op en ontspannen genieten van het zeilen? Nu je wellicht wat meer tijd hebt kun je je verdiepen in de theorie en praktijk van het zeilen. In dit cursusboek vind je alle leerstof die een watersporter moet beheersen om het examen voor Klein Vaarbewijs I + II te behalen.
De examenstof wordt helder uitgelegd en is gecombineerd met praktijkvoorbeelden, inzichtelijke illustraties, samenvattingen en oefenvragen. Deze nieuwe editie is geheel bijgewerkt volgens de laatste exameneisen.
Klik hier (of op de onderstaande cover) om het boek te kopen

3. Held op zee

Laat je inspireren door Mark Slats | In 2018 verbreekt Mark Slats, een timmerman uit Wassenaar, het wereldrecord oceaanroeien door in zijn eentje in slechts dertig dagen van de Canarische Eilanden naar de Caraïben te roeien. Daarvoor heeft hij nog nooit geroeid. Amper een halfjaar later start hij in de Golden Globe Race, de zwaarste non-stop solozeilwedstrijd rond de wereld zonder gps en moderne apparatuur aan boord. Die voltooit hij begin 2019 na 214 dagen alleen op zee te zijn geweest.
Held op zee is het ongelooflijke verhaal van een onverschrokken man voor wie geen avontuur te groot is.
Klik hier (of op de onderstaande cover) om het boek te kopen

4. Karma van staal

Mooie dingen hoeven niet makkelijk te zijn | Dat is het motto waarmee Werner Toonk op 44-jarige leeftijd alles en iedereen achter zich laat om zijn jongensdroom te realiseren.
Na jaren klussen, plannen maken en een solo-oefentocht naar de Shetlandeilanden zeilt hij in tweehonderd dagen zijn stalen tweemaster Karma naar Nieuw-Zeeland, vergezeld door verschillende opstappers.
Karma van staal is een zeilverhaal waarbij je als lezer meevaart, zelfs als overtuigde landrot. Over de ongemakken van het zeilen en het eindeloos genieten van vergezichten over een oceaan die geen dag hetzelfde is.
Klik hier (of op de onderstaande cover) om het boek te kopen

 

Omslagfoto: Klaas Wiersma

Tags: , , , , , , , , Last modified: 31 maart 2020
Sluiten