Actueel

Zeil-10daagse van SailWise eerder gestopt door motorproblemen

10:15

De catamaran Beatrix van SailWise zou van 17 t/m 26 september door Nederland varen om aandacht te vragen voor het belang van watersport voor mensen met een beperking. Helaas is de 10-daagse zeiltocht eerder gestopt vanwege problemen met de motor van de catamaran. De Beatrix is stil komen te liggen bij de Kaag en kon niet verder varen. De reparatie zal enkele dagen duren en dat maakte het onmogelijk om de tien dagen te voltooien.

De Beatrix vertrok op 17 september uit Elahuizen, om via verschillende Nederlandse steden in tien dagen naar Loosdrecht te varen. SailWise-directeur Ron Koopmeiners: “De tocht ging voorspoedig en trok veel aandacht. Dat gaf ons de mogelijkheid om te vertellen over het belang van watersport voor mensen met een beperking. We bieden onze doelgroep niet alleen een leuke tijd op het water, maar watersporten geeft hen ook meer zelfvertrouwen en draagt bij aan de zelfredzaamheid in het dagelijks leven.” Tijdens de tocht werd er veel gedoneerd aan de stichting, zodat zij hun activiteiten ook in de toekomst voort kunnen zetten.

Einddoel en streefbedrag niet behaald

‘s Ochtends 25 september ging het mis. De koppeling van één van de motoren is gebroken, waardoor verder varen onverantwoord is.  SailWise heeft daarom besloten de tocht voortijdig te beëindigen. De stichting is ontdaan van deze enorme tegenvaller en hun doel is nu vooral de Beatrix en haar bemanning weer veilig naar de thuishaven te krijgen.

Met het beëindigen van de sponsortocht is het einddoel van de zeil-10daagse niet behaald. Zowel de eindbestemming als het doel om € 30.000 op te halen zijn niet gelukt. De stichting heeft inmiddels zo’n 23.000,- ingezameld met de actie, maar heeft meer nodig om hun watersportactiviteiten voort te kunnen zetten in 2021. Wil jij een bijdrage leveren aan SailWise? Dat is mogelijk via deze link.

Omslagfoto en foto: SailWise

Tags: , Last modified: 29 september 2020
Sluiten