Actueel

Vier vrienden gaan de Elfstedentocht zeilen voor het goede doel

19:15

Suzan Huppes, Tim van Haalen, Lotte Spaargaren en Rinke Bergsma zijn van plan om eind januari de Elfstedentocht te gaan zeilen. Dit doen de vier vrienden niet alleen voor het avontuur, maar ook om geld op te halen voor de stichting SailWise. Het viertal streeft naar afzien en doorzetten om aandacht te vragen voor de mensen voor wie dit dagelijkse kost is.

Op vrijdagochtend 29 januari start de tocht en deze moet de zondag erop klaar zijn. De vier leggen de lat hoog, want ze willen de afstand in een Valk afleggen. De reden dat zij voor een kleine boot kiezen, is vanwege de 130 bruggen die ze onderweg tegenkomen dus de mast moet (vlot) omlaag kunnen. De motor gaat misschien wel mee voor in het geval van nood.

SailWise

Het viertal hoopt € 5 euro per persoon per kilometer op te halen voor SailWise. Op de donatiepagina is te zien dat ze nu al bijna een kwart van het streefbedrag van € 4600 hebben opgehaald.

SailWise neemt jaarlijks zo’n 1400 mensen met een lichamelijke of zintuigelijke handicap, een verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel mee tijdens watersportactiviteiten en -vakanties. Voor de opvarenden is watersporten veel meer dan een prettige tijd op het water. Het geeft mensen met een beperking de mogelijkheid om te ontdekken wat zij wél kunnen, hun grenzen te verleggen en het geeft hen handvatten die zij in hun dagelijks leven kunnen gebruiken voor een zelfstandiger leven.

Eerder dit jaar werd er ook een tocht gevaren om geld op te halen voor de organisatie. De catamaran Beatrix van SailWise zou van 17 t/m 26 september door Nederland zeilen om aandacht te vragen voor het belang van watersport voor mensen met een beperking. Helaas is de 10-daagse zeiltocht eerder gestopt vanwege problemen met de motor van de catamaran. De Beatrix is stil komen te liggen bij de Kaag en kon niet verder varen. Hierdoor werd het einddoel en het streefbedrag niet gehaald. Hopelijk behalen de vier vrienden begin februari hun doelen; de tocht afleggen en het streefbedrag behalen.

Klik hier om naar hun Facebookpagina te gaan.

Omslagfoto: (c) Joost Evers / Anefo/CC BY-SA 1.0

Tags: , , , Last modified: 31 december 2020
Sluiten