Nieuws

SailWise regatta: zeilen voor het goede doel

Binnenkort de eerste editie in valken

09:39

Ben je nog op zoek naar een leuk zeilevenement tegen het einde van het vaarseizoen? Zeil met collega’s of vrienden op 21 september de SailWise bedrijvenregatta voor het goede doel! Stichting SailWise organiseert dit jaar haar allereerste bedrijvenregatta in valken. Het inschrijfgeld komt volledig ten goede aan het toegankelijk maken van zeiltochten voor mensen met een beperking.

Over SailWise

Stichting SailWise organiseert al bijna vijftig jaar watersportactiviteiten voor mensen met een beperking. De stichting zet zich in om iedereen de kans te geven om te zeilen. Het is ook de enige organisatie in Nederland waar mensen met een handicap of beperking terecht kunnen voor meerdaagse zeilvakanties. Meevaren kan onder andere op de tweemastklipper Lutgerdina of catamaran Beatrix.

SailWise regatta

Beatrix deed zelfs met een groep zeilers met een beperking mee aan de afgelopen editie van de 24 Uurs Zeilrace. De catamaran is speciaal ontworpen voor mensen met een beperking; zo is ze volledig rolstoeltoegankelijk en voor blinden en slechtzienden zijn er onder andere reliëfkaarten van het vaargebied en een audiokompas aan boord. Maar de activiteiten van SailWise staan voor meer dan de mogelijkheid om lekker te kunnen zeilen: ze dragen bij aan zelfredzaamheid en zelfvertrouwen van de deelnemers. En dankzij de steun van sponsoren kan de stichting de zeiltochten betaalbaar en toegankelijk houden.

De regatta

Voor dit goede doel organiseert SailWise op 21 september de allereerste editie van de bedrijvenregatta in Friesland. Anders dan bij de SailWiseCup, die dit jaar al voor de 13e keer georganiseerd werd, varen deelnemers in Friesland in valken in plaats van op kajuitzeiljachten. In teams van vijf, inclusief schipper, kun je samen met collega’s of vrienden dit najaar meezeilen.

De regatta wordt georganiseerd in samenwerking met Zeilschool Allemansend en Watersportvereniging Sleattemermar in Elahuizen. Hierdoor kan het volledige inschrijfgeld ten goede komen aan het toegankelijker maken van de schepen en accommodatie van SailWise. De wedstrijden worden gevaren op de Fluessen, het op één na grootste meer van Friesland. Aansluitend is er voor alle deelnemers een borrel, diner en een prijsuitreiking in It Sailhûs.

SailWise regatta

Voor het goede doel

Het volledige inschrijfgeld à €500 per team komt ten goede aan het mogelijk maken van de zeilvakanties van SailWise. Gebruik van de valken, eventueel een schipper van de organisatie, een welkomstdrankje en het diner zijn inbegrepen bij het inschrijfgeld. Aanmelden voor de bedrijvenregatta kan via de website van SailWise.

Beeld: (c) SailWise

Tags: Last modified: 2 september 2023
Sluiten