Actueel, Nieuws, Wereldzeilen

Ysbrand Endt vaart met Pip Hare Transat Jacques Vabre race

14:26

De Nederlandse zeiler Ysbrand Endt stapt de komende Transat Jacques Vabre race bij Pip Hare aan boord van de IMOCA 60 Superbigou. De race start op 27 oktober 2019 en is onderdeel van Pip’s kwalificatie voor de Vendée Globe 2020-2021. En ook voor Ysbrand is dit een kans om met zijn eigen campagne aan de komende Vendée Globe deel te nemen. De Transat Jacques Vabre race, in totaal 4.300 mijl, start in Le Havre (Frankrijk) en gaat naar Salvador de Bahia (Brazilië).

Met duizenden zeemijlen op zijn cv heeft Ysbrand op een enorm scala aan boten gevaren, van Mini 6.50’s tot Volvo 70’s. Ook is hij geen onbekende bij het single- en double-handed racen. Momenteel is hij de schipper van de VO65 die tot voor kort bekend stond als Team Brunel, ze zal volgend seizoen varen als Childhood I.

De Transat Jacques Vabre race is één van de vijf mogelijke kwalificaties voor de Vendée Globe 2020-2021. De andere zijn:

  • Route du Rhum
  • De Transat
  • De New York – Vendée
  • …en de vorige editie van de Vendée Globe

Eén race is echter zelden genoeg om zich te kwalificeren – de meeste concurrenten moeten minimaal één extra single-handed race van ten minste 2000 mijl of meer varen om aan de criteria te voldoen. Nieuwkomers varen meestal alle kwalificaties om mijlen op te bouwen. Plaatsen zijn gegarandeerd voor diegenen die hebben deelgenomen aan de Vendée 2016-2017, of die een nieuwe boot varen en voldoende mijl op de teller hebben staan. Pip staat op de lijst om één ​​van de 34 resterende plaatsen in te nemen, maar moet deze race finishen om deze plek te behouden.

Volg de Transat Jacques Vabre race hier.

Met als einddoel voor beide, de Vendée Globe race 2020-2021:

 

Tags: , , , , , Last modified: 16 oktober 2019
Sluiten