Actueel

Ysbrand Endt gaat voor Vendée Globe 2024

13:49

Niet in 2020, maar in 2024 hoopt Ysbrand Endt mee te doen aan de Vendée Globe, de race der races voor solozeilers. “De financiering voor mijn campagne 2020 bleek te kort dag.”

Ysbrand Endt heeft in november als eerste Nederlander de Transat Jacques Vabre (TJV) volbracht. Hij stapte onverwachts op bij Britse zeilster Pip Hare. Hiermee voldoet hij aan de kwalificatie voor de Vendée Globe. Hij zou tot de 2020 editie toegelaten worden, als hij medio januari kon aangeven dat hij een geschikte boot op zijn naam had staan. Dit is hem, jammer genoeg, niet op tijd gelukt. Nu richt hij zijn pijlen op de Vendée Globe van 2024.

Kwalificatie

De kwalificatie van de Transat Jacques Vabre 2019 geldt voor vijf jaar, dus ook nog voor de Vendée Globe 2024. Ysbrand start daarom een campagne voor deze editie: “Ik wil heel graag mee doen, maar afgelopen december kreeg ik ook een realiteitscheck. Je moet je inschrijven, campagne opstarten, dispensatie aanvragen tot januari 2020. Maar de kansen waren klein om dit in zo’n korte tijd voor elkaar te krijgen. Afgelopen Jacques Vabre was een goede test voor de Vendée Globe, die pakken ze me niet meer af. Een iconische race waarin ik ontzettend veel heb geleerd. Mijn solo-uitdaging komt hopelijk in 2024, ik ga er voor de volle honderd procent voor.”

Ysbrand Endt schippert sinds een aantal jaar op VO 65 / VO70 schepen, en is één van de vaste schippers op de Childhood (voorheen Brunel). Samen met zijn vrouw, Christa ten Brinke, draaide hij verschillende Mini Transat campagnes.

Vendée Globe 2020

Hier alvast een opwarmertje voor de race, wij kunnen niet wachten! De start is op zondag 8 november 2020:

Tags: , Last modified: 13 januari 2020
Sluiten