Actueel

WK Zeilen voor studenten: Vrouwen zilver, mannen vijfde.

15:12

Van 1 tot en met 5 september is in het Franse Cherbourg het FISU World University Sailing Championship gezeild. Nederland heeft bij de dames een zilveren medaille behaald. Het mannenteam eindigde als vijfde in het open klassement.

Zilver!

(c) Michel Grimaud 2018

Het damesteam gevormd door Kim Bos (Utrecht) , Arianne van de Loosdracht (Delft) Laura van Veen (Delft), Rosalin Kuiper (Leiden) en Yldau van der Ende (Groningen) kijken trots terug. Arianne vertelt: ‘’Van te voren hadden we vanwege het nieuwe team en de onbekende tegenstanders weinig verwachtingen. Maar alles viel erg goed samen, zowel zeil technisch als qua persoonlijkheden. Dat dit uiteindelijk resulteert in een zilveren medaille bij de vrouwen en een elfde plek in het open klassement is super!’’

Smaakt naar meer

“Dit evenement was heel professioneel georganiseerd, een plezier om mee te doen. We willen heel graag meer met elkaar zeilen en gaan uitzoeken in wat voor boot en bij welke evenementen we dat gaan doen. Dit smaakt naar meer, maar eerst genieten we nog even van onze zilveren medaille!’’ Aldus Rosalin.

(c) Michel Grimaud 2018

Te laat op gang

Het mannenteam, volledig gevormd door zeilers van Team Dutch Wave en (voormalig) Team Heiner Talents, gaat naar huis met een 5de plek in een veld van 19 deelnemers. Jelmer van Beek (Leiden): “Als je na twee dagen twaalfde staat moet je blij zijn dat je nog kan klimmen naar vijf. We kwamen voor een medaille en die niet halen is en teleurstelling en onze eigen schuld. De korte voorbereiding is helaas toch funest geweest. We hebben tijdens de eerste dagen teveel moeten leren.”

Jorden van Rooijen (Delft) kijkt alvast vooruit: “Ik blijf nog een paar jaar studeren en kijk uit naar het volgende WK. Ik heb echt genoten van dit evenement met het team. Heel strak georganiseerd met meer Franse vrijwilligers dan zeilers. Vooral de twee finale dagen in de goldfleet tegen de 10 sterkste teams van de vloot waren heel gaaf. Dan is het continu boeg-tegen-spiegel-zeilen.’’

Over het studenten WK Zeilen

Het officiële FISU (Fédération Internationale du Sport Universitaire) Studenten WK wordt elke twee jaar gehouden, in 2018 voor de 9de keer. De sportieve J-80 werd als boot gebruikt en door de organisatie beschikbaar gesteld. Er deden 14 mannen- en 5 vrouwenteams mee. Deelnemende landen zijn Australië, China, Frankrijk, Italië, Japan, Nederland, Oostenrijk, Spanje, Singapore en Zuid-Korea. In 2020 wordt het WK gezeild in Ledro, Italië.

Klik HIER voor de uitslagen van het WK

Omslagfoto: Michel Grimaud 2018

Tags: , Last modified: 6 september 2018
Sluiten