Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Matchracers van Team Dutch Wave winnen internationale competitie

12:50

Met een overtuigende 3-0 wist Team Dutch Wave onder leiding van Jelmer van Beek op vrijdag in Perth, Australië de Warren Jones Regatta te winnen. De wedstrijd begon op 27 januari en duurde is 6 dagen. Het is een van de belangrijkste matchracecompetities en vele grote namen in het internationale zeilen hebben hun talenten laten zien tijdens dit evenement.

Grootste prijs onder de 25

Foto via de Facebookpagina van Team Dutch Wave

Schipper Jelmer van Beek is trots op zijn team: “Het is waanzinnig om te winnen. In het matchracen is dit de grootste prijs die je kan winnen onder de 25 jaar. We zaten bij de laatste vier. Het beste team mocht een tegenstander kiezen en koos voor ons. Er stond veel druk op die halve finale. We verloren de eerste wedstrijd, maar wonnen de tweede en de derde. Vandaag, tijdens de finale, probeerden we ook te genieten, maar dat kon pas echt toen we wonnen. De nummer 2 werd ook vorig jaar tweede en was echt niet blij. Hij had niet verwacht van ons te kunnen verliezen. We hebben altijd vastgehouden aan onze routines. Het was een super korte baan met niet al te veel wind. Je had weinig kansen als je achter lag. We waren de underdog, maar met 3-0 de finale winnen is erg overtuigend.”

(c) Drew Malcom, via de Facebookpagina van Team Dutch Wave

Prijs

Voor het team is er een prijs van 5000 Australische dollar. Dat is ongeveer 3200 euro. De prijs is zeer welkom voor het team dat alles uit eigen zak bekostigd heeft. Van Beek: “We kunnen daar de onkosten wat voor betalen. Wat overblijft gaat in de stichting voor de volgende wedstrijden. De andere teams hebben een jachtclub achter zich staan die het trainingsprogramma en een coach verzorgen. Wij hebben eigenlijk niks. In Nederland is er niet zoveel kennis van matchracen en we hebben een hele inhaalslag moeten maken.”

Visitekaartje

“Het is is hier echt een hele grote wedstrijd”, zegt van Beek. “Jongens die nu in de Volvo Ocean Race en de America’s Cup actief zijn hebben dit al gewonnen. Simeon Tienpont weet dat ook, dus wie weet.” Team Dutch Wave bestaat uit: Jelmer van Beek (Groningen), Rutger Vos (Utrecht), Robin Jacobs (Rotterdam), James Farquharson (Australië) en Jorden van Rooijen (Rotterdam).

Live te volgen

De wedstrijden waren live te volgen op Facebook. Bij de laatste wedstrijd in de finale kon de thuisblijver aan boord bij Team Dutch Wave meekijken. Bekijk hier de laatste wedstrijd:

Omslagfoto: Drew Malcom/Warren Jones Regatta

Tags: , , Last modified: 1 februari 2019
Sluiten