Nieuws, Video

Zo verliep de Caribbean 600

13:40

(RORC)

De Caribbean 600 zit er weer op. Aan de klassieker deden 76 teams mee uit 21 landen. De Amerikaanse Volvo70 Wizard won de race over alles. Schipper David Askew: “Dit is de eerste keer dat we deze race hebben gevaren en hem dan over alles te winnen gaat verder dan we hebben durven dromen. Ik kan het niet geloven.”

Nederlandse successen

De bemanning van Liquid (c)

De Caribbean 600 is niet echt een Nederlands feestje, maar toch doen er elk jaar een aantal enthousiaste Nederlandse zeilers mee. Wedstrijdzeiler Bouwe Bekking voer aan boord van superjacht Nikita en won in de superjachtklasse. Er ging overigens maar één superjacht over de finish, dus dat was ‘kat in ‘t bakkie’. In de ORC 2 ook Nederlands succes. Op Liquid een J/122 voeren Arianne van de Loosdrecht en Sil Grijpma. Voor hen was het de eerste Caribbean 600, maar zeker een om te onthouden. Arianne: “Wat een gave race was dit! Met een erg jong en internationaal team hebben we de boot hard weten te pushen. De vele tactische beslissing rond de eilanden maakten het extra uitdagend maar door de inzet van iedereen hebben we een goed resultaat neer weten te zetten. De 600 is toch wel een van de grotere offshore races en ik ben heel blij deze nu te hebben gedaan. Over een paar weken ga ik weer naar huis om de Europese wedstrijden te varen maar nu eerst nog een aantal races in de Cariben!”
Rosalin Kuiper, die vierde werd op line honours in de Sydney to Hobart Yacht Race viel nu buiten de prijzen. Rosalin voer samen met Jelmer van Beek en nog twee Nederlanders op de carbon racer Taz.

Wrap-up in beeld

Het volgende samenvattende filmpje van de afgelopen race laat mooi zien in wat voor condities en met wat voor boten er wordt gevaren.

Wizard, de winnar van de race (c) Arthur Daniel/RORC

Multihull: race-record en line honours voor Maserati

Als eerste over de streep kwam de Multi 70 Maserati. Een snelle trimaran geschipperd door de Italiaan Giovanni Soldini. Al na 1 dag, 6 uur en 49 minuten wisten ze te finishen. Daarmee staat er een nieuw multihull race-record. Soldini wist één uur van het vorige record af te snoepen. Concurrent van Maserati, Argo, sloeg om tijdens een training, kort voor de aanvang van de wedstrijd. De hele zeilgemeenschap in Antigua werkte hard om de boot nog aan de stratlijn te krijgen en wonder boven wonder is dat gelukt. Argo wist uiteindelijk slechts 7 minuten achter Maserati te finishen. Kijk hieronder het filmpje over de snelle trimarans in de Caribbean 600:

Omslagfoto: (c) RORC / Caribbean600

Tags: , , , , , , , , , Last modified: 27 februari 2019
Sluiten