Actueel

Video: wereldprimeur Hallberg-Rassy 40C de breedte in

09:00

Afgelopen week werd in Düsseldorf de grootste watersportbeurs van de wereld gehouden: Boot Düsseldorf 2020. Zeilen was aanwezig om o.a. een aantal wereldprimeurs uitvoerig van binnen en buiten te bekijken. Naast de Hallberg-Rassy primeur, bekeken wij ook de nieuwe Contest, Bavaria, Saffier & DragonFly. Bekijk ze hier.

De nieuwe Hallberg-Rassy 40c is er eentje die je van tekening niet zou herkennen als een Hallberg-Rassy. De plattegrond van het interieur doet eerder denken aan een Volvo Ocean 65, want de grootste breedte is bijna tot helemaal achter doorgetrokken. “Veel mensen denken dat het de vaareigenschappen negatief beïnvloedt, maar dat is niet zo,” stelt werfeigenaar Magnus Rassy. “Bij dit jacht in elk geval niet.” Met de komst van de Hallberg-Rassy 44 en daarna de 340, voorzien van volumineuze, moderne lijnen, was Hallberg-Rassy klaar voor de toekomst, maar met dit ontwerp doen ze er nog een schepje bovenop.

Puzzelen met ruimte

Door de spanten verder naar boven door te trekken zijn de schotten en halfschotten in het interieur niet meer noodzakelijk voor de stijfheid, stelt Rassy. Daardoor is en oogt de kajuit groter dan gebruikelijk op een boot van dit formaat. Normaliter wordt bij Hallberg-Rassy de generator aan stuurboord ingebouwd, maar door het omdraaien van de hoofdmotor is de machinekamer kleiner, waardoor er zelfs twee verschillende formaten kombuis mogelijk zijn. Dat nauwkeurige schuiven met ruimtes heeft een mooie boot opgeleverd. De Hallberg-Rassy 40C is verkrijgbaar vanaf 475.501 euro inclusief 21 procent btw.

Specificaties Hallberg-Rassy 40C

Lengte over alles: 13,06 m
Lengte waterlijn: 11,74 m
Breedte: 4,18 m
Diepgang: 1,92 m
Waterverplaatsing: 11 m3
Zeiloppervlak: 90,01 m2

Nog meer wereldprimeurs bekijken?

Review Boot Düsseldorf 2020

Messe Düsseldorf/c.tillmann

Boot Düsseldorf 2020 is het nieuwe decennium goed begonnen. De bezoekers waren enthousiast over het veelzijdige programma en het aanbod van de meer dan 1.900 exposanten uit 71 landen in 17 beurshallen. De internationale watersport-community was positief over de negen unieke dagen in Düsseldorf, die in het teken stonden van het uitwisselen van kennis en ideeën, succesvol zakendoen en gedeelde ervaringen. Meer dan 250.000 watersportfans (2019: 247.000) uit 106 landen vonden de weg naar Düsseldorf voor een bezoek aan boot 2020. Bijna een kwart van hen kwam uit het buitenland. De top van de landenstatistiek wordt na Duitsland aangevoerd door Nederland, gevolgd door België, Groot-Brittannië, Zwitserland, Italië en Frankrijk. Van overzee staan de USA en Canada bovenaan.

De afgelopen editie van boot Düsseldorf heeft duidelijk de grote innovatiekracht van de branche bewezen. Centraal stonden alternatieve aandrijvingen, botenbouw uit herbruikbare grondstoffen en internationale projecten voor de bescherming van de zeeën. Boot 2020 zorgde bij de bezoekers voor een tevredenheidsgraad van 96 procent. “De nieuwe, zeer heldere en duidelijke hallenindeling met de speciale routings voor de verschillende doelgroepen, was een succes. Met de ‘Power Walk’ door de hallen 1 tot en met 9 voor motorbootfans, de ‘Sailors Walk’ in de hallen 15 tot en met 17, de ‘Holiday Walk’ in de hallen 13 en 14, de ‘Divers Walk’ in de hallen 11 en 12 en de ‘Surfers Hotspot’ in hal 8a, konden de boot-fans hun individuele beursbezoek perfect plannen.

Boot Düsseldorf 2021 opent van 23 tot en met 31 januari haar poorten in Düsseldorf. De eerste boten en jachten zullen weer in december over de Rijn aankomen.

Tags: , , , Last modified: 29 januari 2020
Sluiten