Actueel

Vendée Globe: hier vind je de tracker en andere racestatistieken

10:21

De eerste Vendée Globe-mijlen zijn gezeild. Op zondag 8 november rond 14:30 uur zijn de 33 schippers vanaf Les Sables-d’Olonne van start gegaan. Eigenlijk zou de wedstrijd om 13:02 uur beginnen, maar vanwege mist werd dat moment wat verlaat. Inmiddels heeft op het moment van schrijven de nummer één, Jean Le Cam aan boord van Yes We Cam!, nog 24.111 voor de boeg tot de finishlijn. Als tweede en derde liggen Maxime Sorel (V and B-Mayenne) en Damien Seguin (Groupe Apicil) met 1,18 en 2,91 mijl verschil tot de koploper. Benieuwd naar het reilen en zeilen van de race? Onderstaand lees je hoe je de strijd op de voet kunt volgen.

Op de website van de Vendée Globe vind je gedetailleerde informatie over hoe de solozeilers het ervan afbrengen. Via deze link kom je terecht op de tracker en hier kun je gegevens als het gemiddeld aantal knopen en de DTF zien. Op deze pagina vind je nog meer racestatistieken. Zoals wie de grootste afstand in de afgelopen 24 uur heeft afgelegd en wat de topsnelheid per schipper is.

Klik op de afbeelding om deze groter te bekijken.

Zeilen doet wekelijks verslag

Klaas Wiersma praat ons elke week bij over de vorderingen in de race. Wat hebben de deelnemers gedaan, hoe zijn de omstandigheden en wat staat het veld nog te wachten. En altijd belangrijk: wat doet het weer? Klaas geeft je alle in’s en out’s, dus houd onze social mediakanalen in de gaten.

Omslagfoto: Screenshot tracker

Tags: , , Last modified: 12 november 2020
Sluiten