Actueel

Vendée Globe-strijd in beslissende fase

17:08

Armel Le Cleac’h

Armel Le Cléac’h en Alex Thomson naderen de finale van hun al bijna 63 dagen durende strijd om de overwinning van de Vendée Globe. Met nog maar 3000 mijl te gaan tot de finish en een voorsprong van vier dagen op de winnaar van de vorige editie, François Gabart, bereikten beide koplopers in de Vendée Globe vandaag het Noordelijk halfrond. Het succes waarmee beide zeilers in de aankomende uren door de windstiltes van de Doldrums navigeren is allesbepalend voor de strijd om de eindoverwinning.

Le Cléac’h die de Doldrums als eerste bereikte leverde een behoorlijk deel van zijn voorsprong in en ligt momenteel nog 120 mijl voor op een aanstormende Alex Thomson. De verwachting is dat ook Thomson nu snel zal stilvallen, maar een achterstand van 120 mijl is in de onzekere weersituatie rond de evenaar zeker geen onoverkomelijke hindernis.

Alex Thomson: “Ik verwacht dat Armel zijn voorsprong wel weer iets zal uitbouwen zodra hij uit de Doldrums is, maar de weersituatie verderop is best complex dus er is nog van alles mogelijk. Iedereen denkt dat licht weer niet zo zwaar voor ons is, maar het tegengestelde is waar. In lichte winden moeten we veel harder ons best doen en het wordt de aankomende 2 dagen keihard werken om door dit gebied te komen.”

Tags: , Last modified: 1 september 2021
Sluiten