Actueel

Vendée Globe: Kan Thomson de schade aan HUGO BOSS herstellen?

10:43

Alex Thomson, schipper op de HUGO BOSS in de Vendée Globe, stuurde zaterdag 21 november een verontrustend bericht naar het team aan de wal. Terwijl de schipper zijn routine-inspectie uitvoerde, zag hij wat volgens hem structurele schade was aan de boeg van de IMOCA. Thomson bevond zich op dat moment ongeveer 800 mijl ten oosten van Rio de Janeiro in de Zuid-Atlantische Oceaan.

Het is nog onduidelijk waardoor de schade is veroorzaakt. Thomson en het team werkten samen met scheepsarchitecten en bouwkundig ingenieurs om de omvang van het structurele probleem te beoordelen en om een reparatieprogramma en tijdlijn vast te stellen. Thomson heeft de boot in een veilige positie gebracht om zo min mogelijk beweging aan boord te hebben terwijl hij de reparatie uitvoert. Ze hebben er vertrouwen in dat hij de reparatiewerkzaamheden kan voltooien. Het doel is om de nodige reparaties snel en effectief uit te voeren, om zo de verloren mijlen te minimaliseren en het racen weer op te pakken. Een verdere update volgt te zijner tijd van het team.

Alles op alles

Thomson heeft zelf het volgende over de situatie gezegd: “Ik ben duidelijk teleurgesteld, maar dit is de Vendée Globe. Dit is wat het inhoudt. Je moet met dit soort dingen kunnen omgaan. Dit is de reden waarom we materialen en gereedschappen bij ons hebben, en waarom we over het algemeen erg goed zijn in het omgaan met deze dingen. Normaal gesproken voel ik me boos en verdrietig en emotioneel, maar dit keer niet. Ik moet er gewoon mee doorgaan. Ik weet zeker dat de emoties op een gegeven moment de andere kant op kunnen gaan, maar voorlopig is er maar één ding te doen en dat is de klus zo goed mogelijk klaren. Ik zal er alles aan doen om in de race te blijven.”

Klik hier om de tracker te bekijken.

Klaas Wiersma vertelt in update 7 ook over Thomsons situatie:

Zie ook: Vendée Globe-videoupdate: Charal hervat race

Omslagfoto: Mark Lloyd/Lloyd Images

Tags: , , Last modified: 23 november 2020
Sluiten