Actueel

Top 5: De meest gelezen artikelen van 2020

15:00

2020 was een bijzonder (nieuws)jaar. We kunnen stellen dat wereldwijd het grootste nieuws de uitbraak van het coronavirus was. Uit onze cijfers blijkt dat twee webberichten over corona bij de 5 meest gelezen artikelen van dit jaar horen. Verder is vinder Jan eigenaar geworden van de boot die in 2019 in Noordwijk strandde, ging begin november de Vendée Globe van start en is zeilicoon Reid de Jong overleden. De berichten over deze onderwerpen vormen de Top 5, maar er is natuurlijk nog veel meer in de zeilwereld gebeurd waar we je van op de hoogte stelden. We hopen volgend jaar op een mooi (nieuws)jaar en dat in de Top 5 van 2021 alleen maar goed nieuws te vinden is.

1. Corona: mag er nog recreatief gevaren worden in Nederland?
‘Wat zijn de mogelijkheden om op eigen verantwoordelijkheid in Nederland te varen?’. Die vraag hield de watersporters, vooral afgelopen zomer, bezig. We probeerden jullie zo goed mogelijk te informeren door regelmatig bij betrokken partijen te horen wat de stand van zaken precies was. De cijfers wijzen uit dat dit het meest gelezen artikel van 2020 is.

Klik hier om het hele artikel te lezen

2. Gestrande zeilboot uit Noordwijk is nu eigendom van vinder Jan
01-10-2020

De Albin Vega met de naam Marjorjar werd op zaterdag 21 september 2019 in de vroege ochtend ter hoogte van de Duindamseslag in Noordwijk gevonden. Ter plaatse bleek dat er geen opvarenden aan boord waren. Jan van der Putten trof samen met een collega de boot aan. Niet veel later werd al bekend dat het in juridische termen ‘gevonden voorwerp’ na een jaar eigendom van Jan zou worden. In oktober was die periode verstreken en sindsdien mag hij zich de nieuwe eigenaar van Marjorjar noemen.

Klik hier om het hele artikel te lezen

Screenshot van begin november.

3. Vendée Globe: hier vind je de tracker en andere racestatistieken
09-11-2020

Op zondag 8 november rond 14:30 uur zijn de 33 schippers vanaf Les Sables-d’Olonne van start gegaan om aan de Vendée Globe te beginnen. Eigenlijk zou de wedstrijd om 13:02 uur aanvangen, maar vanwege mist werd dat moment wat verlaat. Benieuwd naar het reilen en zeilen van de race? In het artikel vertelden we hoe je de race goed kon (en kunt) volgen.

Klik hier om het hele artikel te lezen

4. Reid de Jong overleden
13-11-2020

Reid de Jong is in november overleden. De voormalig architect zette zich vanaf de jaren 60 in voor de zeilerij; onder andere voor het terugbrengen en het behoud van de zeilende beroepsvaart. Hij was grondlegger en organisator van onder meer de Singlehanded en de Driehoek Noordzee, maar ook van de Strontrace en de Visserijdagen.

Klik hier om het hele artikel te lezen

5. Dit betekent het coronavirus voor zeilers
22-04-2020

Je leest in het liveblog een overzicht van wat er voor de zeilerij veranderde door het coronavirus. Met onder andere: Olympische Spelen een jaar verplaatst, grootste plezierjachtbouwer staakte productie en de Bark Europa zeilde 9000 mijl naar huis.
Klik hier om het hele artikel te lezen

Omslagfoto: (c) Stijn Tettero

Tags: , , , , , Last modified: 31 december 2020
Sluiten