Actueel

Stem op Marit Bouwmeester voor World Sailor of the Year

11:27

Marit Bouwmeester
2017-08-22 13:11:58 MEDEMBLIK - Zeilster Marit Bouwmeester in actie tijdens het WK Laser Radiaal zeilen voor vrouwen. ANP PAUL RAATS

Marit Bouwmeester is genomineerd voor de Rolex World Sailor of the Year. Eind september werden de nominaties bekendgemaakt en de Laser Radial-zeilster is een van de vier genomineerden. Tot en met vandaag kan er worden gestemd en vannacht zal de winnares in Mexico bekend worden gemaakt.

De andere genomineerde dames zijn Sarah-Quita Offringa, Tara Pacheco en tweetal Martine Grael & Kahena Kunze. Bij de mannen zijn de vier kanshebbers: Glenn Ashby, Peter Burling, Thomas Coville en Armel Le Cleac’h.

Marit Bouwmeester

Marit omhuld door de Nederlandse vlag. Foto: Olaf Kraak

Dubbelfeest?

Eerder sprak Zeilen met Marit en vertelde zij dat ze is vereerd met haar nominatie. “Je hebt geen invloed op dit soort verkiezingen, daarom focus ik mij er nooit op. Maar het is een eer om genomineerd te zijn en het zou stiekem fantastisch zijn om hem een keer te winnen.” Vorig jaar werd Bouwmeester ook genomineerd voor deze prestigieuze prijs, maar ging het zeilduo Hannah Mills & Saskia Clark er met de trofee vandoor.

Er kan tot en met 23.59 vandaag worden gestemd (UTC). Er is zes uur tijdsverschil met Puerto Vallarta, Mexico (lokale tijd 17:59). Enkele uren later zullen daar de winnaars bekend worden gemaakt.

Gisteren won Marit haar broer en zeilcoach, Roelof Bouwmeester, de trofee voor Coach van het Jaar tijdens het Zeiler van het Jaar Gala. Wie weet na vannacht dubbelfeest in huize Bouwmeester.

Stem HIER op Marit!

Lees ook: Marit Bouwmeester vereerd met nominatie World Sailor of the Year

 

Omslagfoto: Paul Raats

Tags: , Last modified: 7 november 2017
Sluiten