Actueel

SAIL Amsterdam 2020 gaat niet door

09:09

De kogel is door de kerk: SAIL Amsterdam 2020 gaat niet door. Dat laat de organisatie op woensdagochtend 22 april middels een persbericht weten. Met de nieuw aangekondigde maatregelen is het onmogelijk geworden om het evenement te organiseren. Veiligheid en gezondheid staan ook bij SAIL voorop. Samen met de Gemeente Amsterdam, Port of Amsterdam, Provincie Noord-Holland en andere betrokken partners is de moeilijke beslissing genomen om SAIL pas weer in 2025 te laten plaatsvinden.

Er is onderzocht of uitstel naar een tussenliggend jaar mogelijk is. Helaas bleek dat geen realistisch scenario: zo is op dit moment niet met zekerheid te zeggen dat een groots evenement als SAIL volgend jaar wél veilig en verantwoord georganiseerd kan worden. Daar komt bij dat internationale Tall Ships volgens een jarenlang, vastgestelde planning varen. Hierdoor zijn ze niet automatisch beschikbaar op een ander moment. Ook wil SAIL graag een vrij toegankelijk evenement blijven en daarbij is de steun van partners en het bedrijfsleven onontbeerlijk. Zij hebben begrijpelijkerwijs aangegeven de komende periode hun prioriteiten elders te moeten leggen, maar wel graag mee te willen bouwen aan de jubileumeditie in 2025.

Pijn in het hart

De organisatie bedankt iedereen die de afgelopen tijd zo hard heeft gewerkt aan de voorbereiding van #SAIL2020. “Met pijn in het hart zijn we gedwongen deze beslissing te nemen, waarvan we overtuigd zijn dat dit de enig juiste is,” vertelt Arie Jan de Waard, voorzitter Stichting SAIL Amsterdam. “Aan alle liefhebbers die reikhalzend naar SAIL hebben uitgekeken, vragen we begrip voor deze uitzonderlijke situatie. Dank aan alle Tall Ships, het varend erfgoed, schippers, bemanningen, sponsoren, partners, vrijwilligers en het SAIL-team voor al hun ongelofelijke inzet en betrokkenheid. Samen met de Gemeente Amsterdam gaan we hard aan het werk om SAIL in 2025 groots terug te laten keren. SAIL is dan één van de hoogtepunten in de viering van 750 jaar Amsterdam, als we bovendien 50 jaar én de 10e editie van SAIL vieren.”

Omslagfoto: Roel Vincken/Sail Amsterdam

Tags: , Last modified: 22 april 2020
Sluiten